Windows 10 KB4512941 corrigeert de kapotte Windows Sandbox, een zwart schermprobleem met Remote Desktop-verbindingen en verschillende andere bugs. Sommige gebruikers hebben echter ernstige problemen ondervonden na het installeren van de nieuwste update waarmee pc’s worden gebouwd naar 18362.329.

Volgens verschillende rapporten op forums en Feedback Hub kan een aantal apparaten opstarten met een hoog CPU-gebruiksprobleem, waardoor de algehele prestaties van de systemen achteruitgaan. De dader lijkt een mislukte versie van Cortana te zijn die het bedrijf naar verluidt in deze release heeft verzonden.


Het Cortana (SearchUI.exe) -proces genereert CPU-gebruikspieken voor sommige gebruikers en het proces heeft een hobbel van ongeveer 30-40 procent geregistreerd in Taakbeheer, hoewel het gebruik afhankelijk is van het aantal cores dat een processor heeft.

“Na het installeren van KB4512941 (OS-build 18362.329) blijft het pop-out venster met de zoekresultaten leeg, SearchUI.exe gebruikt constant CPU en ~ 200 MB geheugen”.

Zo documenteerde een gebruiker het probleem op de Feedback Hub van Microsoft.

“Cortana draait al minstens een dag consequent boven de 35% CPU-gebruik en 150 MB geheugen zoals gemeld door Taakbeheer. Ondanks dit feit verschijnt er met behulp van de knop Zoeken naast het Start-menu een dialoogvenster waarin geen items worden weergegeven bij het invoeren van een zoekopdracht, zelfs na enkele minuten wachten, “klaagde een andere gebruiker over het CPU-gebruik op Feedback Hub.


Zo repareert u dit probleem

Sommige gebruikers hebben beweerd dat het probleem met het CPU-gebruik wordt opgelost door het verwijderen van een registersleutel, waardoor wordt voorkomen dat via het menu Start lokale zoekopdrachten naar Bing worden verzonden.

 • Ga in regedit naar:
 Computer \ HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \
 Windows\CurrentVersion \ Search
 • Zoek naar Reg-naam: BingSearchEnabled
 • Verander de Waarde: 0

Als u niet met Windows Register wilt of durft te werken, moet u overwegen om de update te verwijderen. U kunt deze cumulatieve update verwijderen door de onderstaande stappen te volgen:

 • Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen.
 • Klik op de optie “Update & beveiliging“.
 • Klik in het scherm Update en beveiliging op de optie “Updategeschiedenis weergeven“.
 • Klik in het volgende scherm op de koppeling “Installatie van Updates ongedaan maken“.
 • Selecteer de update (KB4512941) en klik vervolgens op de knop “Verwijderen“.

Update 3 september 2019: Microsoft heeft het probleem erkend en onderzoekt dit momenteel.

Bron: Windowslatest.com

Pin It on Pinterest