Zelfs Adobe ondersteunt Flash niet langer en afgelopen vrijdag (30-08-2019) heeft Microsoft een update op de tijdlijn geplaatst voor het verwijderen van ondersteuning voor deze internetpresentatietechnologie.

In een blogpost van het Microsoft Edge-team bevestigde Microsoft dat de technologie voor de oude Edge met de Edge HTML-engine naar verwachting eind december 2020 volledig zal zijn verwijderd.

Voor hun nieuwe Chromium-gebaseerde browser volgt Microsoft de tijdlijn van Google.


Dit betekent dat Flash in eerste instantie wordt uitgeschakeld en dat de gebruiker Flash per site opnieuw moet inschakelen.

Net als EdgeHTML zal Flash tegen het einde van 2020 volledig uit de browser worden verwijderd. Groepsbeleid zal echter beschikbaar zijn voor beheerders en IT-professionals om het Flash-gedrag vóór die datum te wijzigen.

Het is waarschijnlijk dat weinig mensen zullen rouwen om het passeren van de technologie, maar zullen waarschijnlijk de vele Flash-gebaseerde games op het web missen. Het goede nieuws is dat velen worden gearchiveerd en bewaard door Flashpoint, het Flash Game Preservation Project.

Lees het blogbericht van Microsoft hier voor meer informatie .Pin It on Pinterest