| Softwaregeek

Een e-mail herroepen in Outlook

Als u een e-mail in Outlook herroept, kunt u veel lastige of gênante situaties besparen. Hier is hoe je dat kunt doen.

  1. Ga naar het gedeelte Verzonden items van de Outlook-app en dubbelklik op het bericht dat u wilt oproepen.
  2. Navigeer naar het tabblad Bericht in het geopende venster met het bericht.
  3. Ga naar de vierde groep opties in de bovenste menubalk onder Verplaatsen en kies Dit bericht oproepen. 
  4. Kies ervoor om de ongelezen kopie van het bericht op de server te verwijderen of te vervangen door een nieuw bericht .
  5. Druk op  OK

Geldt voor alle Windows 10-versies

Een van de meest gênante dingen in het leven is een e-mail beantwoorden en u zelf realiseren dat u iedereen hebt geantwoord of iets naar de ontvanger hebt gestuurd dat niet bedoeld was dat deze dat zou zien. Gelukkig is er een manier om dit veelvoorkomende probleem te omzeilen. Met de Outlook-app, als onderdeel van Office 365, kunt u eenvoudig een e-mail herroepen, mits u een Microsoft Exchange-account gebruikt en de functie door uw IT-afdeling is ingeschakeld. In dit artikel laten we u zien hoe u fouten voorkomt en e-mails in Outlook herroept.

Stappen om een ​​e-mail in Outlook op te halen

Stap 1: bij het ophalen van een e-mail in Outlook gaat u naar het gedeelte Verzonden items van de Outlook-app. 

Stap 2: Dubbelklik op het bericht dat u wilt oproepen. Vervolgens moet u met het bericht naar het tabblad Bericht gaan. Ga vervolgens naar de vierde groep opties in de bovenste menubalk onder Verplaatsen en kies Dit bericht oproepen. 

Stap 3: Na het volgen van de bovenstaande stappen, moet een nieuw venster met de optie een bericht terugroepen verschijnen. Vanaf daar heeft u twee opties, die beide vereisen dat u daarna op OK klikt . U kunt de ongelezen kopie van het bericht op de server verwijderen of u kunt het vervangen door een nieuw bericht . De ontvanger heeft het bericht mogelijk al bekeken, dus het verwijderen van de ongelezen kopie werkt mogelijk niet altijd. U kunt echter de optie selecteren om een ​​rapport te ontvangen als de terugroepactie is geslaagd.

Snelheid is hier van essentieel belang en u moet zich altijd herinneren dat u zich uw fout realiseert. Als al het andere faalt, is dat de tweede optie, waarmee u een bericht kunt schrijven om u te verontschuldigen zodat de originele (fout) e-mail niet wordt geopend.

Andere manieren om te voorkomen dat u berichten moet herroepen

Het herroepen van berichten werkt misschien niet altijd, maar er zijn enkele manieren waarop u kunt voorkomen dat u in de situatie terechtkomt. Allereerst moet u altijd de verzending vertragen en controleren waar u uw e-mails naartoe zendt. Je kunt deze problemen oplossen door een Outlook-regel in te stellen om het verzenden van e-mails uit te stellen . Dit zorgt ervoor dat uw berichten die via Outlook worden verzonden, een bepaald aantal minuten worden vertraagd, waardoor u een korte periode hebt om berichten te verbeteren of op te halen als er iets mis zou gaan.

Pin It on Pinterest