| Softwaregeek

We hebben allemaal de foutmelding gezien, na een app-crash, wanneer Windows nutteloos aankondigt dat het op zoek is naar een oplossing voor het probleem, meestal zonder resultaten.

Gezien hoe ineffectief het proces is, is het redelijk om te vragen wat er precies aan de hand is.

Maar nu is de vraag volledig beantwoord door Mark Phaedrus, softwareontwikkelaar, Windows Update Agent bij Microsoft.

Hij schrijft:

Hier is de vereenvoudigde uitleg voor hoe dat systeem (Windows Foutrapportage) werkt.

 • Een programma loopt vast.
 • Windows Error Reporting treedt in werking. Het bevat een aantal cruciale informatie over wat het programma deed toen het vastliep.
 • Het gebruikt die informatie om een ​​”bucket-handtekening” te creëren. Een bucket-handtekening is een korte manier om crashes te identificeren. Een ontwikkelaar kan niet zien wat de oorzaak is van een crash door naar de handtekening te kijken; maar als twee of meer crashes dezelfde buckethandtekening hebben, worden ze zeer waarschijnlijk veroorzaakt door hetzelfde.
 • Ervan uitgaande dat uw privacy-instellingen dit toestaan, stuurt Windows Foutrapportage de bucket-handtekening naar Microsoft.
 • Op dat moment gebeurt er een van de drie dingen.
  • Het kan zijn dat niemand bij Microsoft nog naar dat specifieke probleem kijkt. In dat geval maakt de Microsoft-server alleen een opmerking dat er een crash is opgetreden met die handtekening, en er gebeurt niets anders.
  • Als er meerdere crashes plaatsvinden met dezelfde buckethandtekening, wordt een bug automatisch gegenereerd en toegewezen aan een ontwikkelaar. De ontwikkelaar heeft waarschijnlijk meer informatie nodig om de bug op te lossen. Als de bug bijvoorbeeld in Windows Update zit en aan mij wordt toegewezen, zou ik kunnen zeggen: “Ik heb de logboekbestanden van Windows Update en de inhoud van het Windows Update-gebied in het register nodig vanaf een paar machines. Vijf zouden genoeg moeten zijn. “Vervolgens, de volgende vijf keer dat een programma crasht met diezelfde buckethandtekening, zegt het foutrapportagesysteem” Hé, client-pc, verzamel deze logboeken en deze registerinformatie. ” die informatie wordt naar Microsoft verzonden en ik kan ernaar kijken, terwijl ik constant naar een venster staar dat me eraan herinnert dat ik mijn baan kan verliezen wegens misbruik van de gegevens. Dus je ziet nog steeds niets aan je kant gerepareerd,
  • Als er voor dat probleem een ​​oplossing is gevonden en dit soort oplossing niet kan worden opgelost door eenvoudigweg de nieuwste Windows-patch te installeren, kan de server voor foutrapportage de informatie terugsturen naar uw pc, op welk punt (afhankelijk van over de aard van het probleem en de oplossing) ofwel wordt het probleem onmiddellijk opgelost, of krijg je een melding met de tekst “Hé, je moet X doen om dit probleem op te lossen.” Het is weliswaar vrij zeldzaam, maar het  gebeurt  wel.

Mijn informatie is dat als gebruikers geen foutenlogboeken indienen, Microsoft misschien nooit weet hoe vaak een probleem voorkomt, dus er is een groot element van grootmoedigheid en de telemetrie inschakelen als we willen dat Microsoft Windows verbetert voor ons allemaal.

Heeft Windows Foutrapportage uw probleem ooit opgelost? Laat het ons hieronder weten.

Pin It on Pinterest