| Softwaregeek

Overzicht van uw opslag mogelijkheden en Slimme Opslag

Windows 10 heeft een handige kleine functie waarmee gebruikers de ruimte op hun Windows-pc kunnen beheren. De functie, genaamd “Slimme Opslag”, verwijdert in essentie tijdelijke bestanden die niet door uw geïnstalleerde bestanden worden gebruikt. Het zal ook automatisch de Prullenbak om de 30 dagen opschonen om u wat extra opslagruimte op uw apparaat te geven en u een opschoning van uw download map te laten configureren als u dat wilt.

Met de functie kunt u ook een handmatige opschoning activeren, wat altijd handig is na een Windows-update. Dit helpt u om in de cache opgeslagen en tijdelijke bestanden op te schonen die mogelijk rondhangen op uw schijfstation.

U kunt Opslag Sense op Windows 10 als volgt activeren en configureren

  1. Open Instellingen >  Systeem > Opslag
  2. Schakel Slim Opslaan  in met de schakelaar.
  3. Onder de schakelaar kunt u Slimme Opslag configureren .
  4. In het configuratie submenu biedt Microsoft drie opties waarmee u de mogelijkheid kunt aanpassen om uw Prullenbak-inhoud, uw downloads en uw OneDrive automatisch te verwijderen. Als u een pc hebt met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 256 GB of meer, is het echt niet nodig om een ​​van deze instellingen aan te passen aan de standaardinstellingen. Als u echter een kleinere opslag hoeveelheid heeft, zou het instellen van automatisch verwijderen op 30 dagen u voldoende tijd moeten geven om uw werk op OneDrive of een andere cloudopslag op te slaan.

Ooit Slimme Opslag op uw pc gebruikt? Laat ons uw ervaring weten in de reacties hieronder.

Pin It on Pinterest