Het geavanceerde beveiligingsprogramma van Google “beschermt de persoonlijke Google-accounts van iedereen die het risico loopt op gerichte aanvallen – zoals journalisten, activisten, bedrijfsleiders en politieke campagneteams”.
Tegenwoordig ontvangen gebruikers die bij het programma zijn ingeschreven, aanvullende waarborgen voor downloads die in Chrome zijn gemaakt. De website is geblokkeerd of er worden meerdere waarschuwingen weergegeven wanneer een poging wordt gedaan om een ​​riskant bestand te downloaden.

Google adviseert gebruikers om synchronisatie in Chrome in te schakelen om de functie te activeren.

Vanaf vandaag ontvangen gebruikers van het Advanced Protection Program die synchronisatie hebben  ingeschakeld  in Chrome automatisch sterkere bescherming tegen risicovolle downloads op internet, zoals bestanden die malware bevatten. Gebruikers van geavanceerde bescherming profiteren nu al van malware bescherming die verder gaat dan de standaard, toonaangevende beveiligingsmaatregelen van Gmail. Als gevolg hiervan veranderen aanvallers hun strategieën om gebruikers van Advanced Protection buiten e-mail te bedreigen met gekoppelde malware en “drive-by downloads”, waarbij gebruikers onbewust schadelijke software naar hun apparaten downloaden.

| Softwaregeek

Het Advanced Protection Program biedt de sterkste verdediging van Google tegen phishing door naast een traditionele tweestapsverificatie een fysieke beveiligingssleutel te gebruiken. Vorige week kondigde Google de uitbreiding aan van de Titan two-factor autorisatiebeveiligingssleutels naar het VK, Frankrijk, Canada en Japan. Het bedrijf introduceerde ook een bèta programma waarmee G Suite -Google’s Cloud-platform- en Cloud Identity-beheerders belangrijke leden van organisaties kunnen inschrijven voor het Advanced Protection Program.

Als u geïnteresseerd bent om u aan te melden voor het Advanced Protection Program, vindt u hier meer informatie over op deze link 

Pin It on Pinterest