| Softwaregeek

De Chromium-browser van Microsoft is berucht om het hoge batterijverbruik, waarvoor het bedrijf nu een oplossing heeft voorgesteld.

De uitleg is als volgt:

het toevoegen van media-inhoud aan de HTTP-cache wanneer streaming media ervoor zorgt dat de schijf actief is, en dus het constante gebruik ervan voorkomt dat het besturingssysteem overschakelt naar de modi met laag vermogen.

Daarom is de voorgestelde oplossing voor dit probleem om te voorkomen dat media-inhoud waar mogelijk in de cache op de schijf wordt opgeslagen. Dit kan met inhoud die met minimaal zoeken wordt afgespeeld.

Momenteel wordt recente inhoud in het geheugen bewaard, zodat u direct een paar seconden heen en weer kunt schrobben; maar langer, en de video wordt weer van het netwerk opgehaald.

Microsoft testte de oplossing door niet-versleutelde 1080p-media 5 keer gedurende 5 minuten op een laptop af te spelen met de implementatie aan en uit. Terwijl de implementatie was ingeschakeld, nam de schrijfactiviteit van de schijf af met 309 KB / sec.

Eenmaal aangesloten op een stroombron, is het voorkomen van caching uitgeschakeld om weer standaard optimale prestaties te bieden.

Microsoft zei dat de functie een “netto positief” zal zijn voor “stroomverbruik voor hoofdscenario’s”. Hopelijk betekent dit dat we binnenkort een batterijbesparende modus naar de Chromium-browser zullen zien komen.

Pin It on Pinterest