Kunt u niet een manier vinden om de app Groepsbeleid vast te zetten in het menu Start of de taakbalk? In dit artikel laten we u een oplossing zien om dit mogelijk te maken op Windows 10.

 In Windows 10 is de Local Group Policy Editor (gpedit.msc) een krachtig hulpmiddel waarmee u geavanceerde aangepaste configuraties kunt implementeren (zoals het uitschakelen van automatische updates of het Antivirus van Windows Defender), meestal niet beschikbaar via de app Instellingen of het Configuratiescherm.

Hoewel het om een ​​of andere reden een handig hulpmiddel is, mist de editor de optie om de ervaring aan de taakbalk of het Start-menu te koppelen, wat misschien niet noodzakelijk lijkt, maar het kan een nuttige functie zijn om onnodige stappen voor IT-beheerders en tech op te slaan -savvy-gebruikers die beleid regelmatig configureren.


In dit artikel zullen we u door de eenvoudige stappen leiden om de Local Group Policy Editor beschikbaar te maken vanuit de Live Tile-sectie in het Start-menu en de taakbalk.

Snelle toegang toevoegen aan Groepsbeleid-editor aan Start en taakbalk

Volg deze stappen om de Groepsbeleid-editor vast te zetten in het menu Start en de taakbalk voor snellere toegang:

  1. Open Verkenner .
  2. Selecteer in het gedeelte ‘Deze pc’ in het linker deelvenster de lokale schijf C: schijf.
  3. Maak een nieuwe map ( Ctrl + Shift + N sneltoets).
  4. Noem de nieuwe map “Snelkoppelingen” en druk op Enter .

 

  • Dubbelklik op de map Snelkoppelingen .
  • Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Nieuw en klik op de optie Snelkoppeling .

Typ het volgende pad in het veld:


%SystemDrive%\Windows\System32\gpedit.msc

  • Klik op de knop Volgende .
  • Typ een beschrijvende naam voor de snelkoppeling, bijvoorbeeld Editor voor lokaal groepsbeleid .

 

  • Klik op de knop Voltooien .
  • Klik met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte snelkoppeling en selecteer de optie Vastzetten aan start .Klik opnieuw met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer de optie Pin to taakbalk .Nadat u de stappen hebt voltooid, is de snelkoppeling beschikbaar in het gedeelte Live-tegels van het menu Start en op de taakbalk, zodat u sneller toegang hebt tot de Editor voor lokaal groepsbeleid op Windows 10.Als u de snelkoppeling wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de knop en selecteert u de optie Losmaken van start of Losmaken van taakbalk .

Pin It on Pinterest