| Softwaregeek

Wilt u het geheugen van uw pc upgraden, maar weet u niet of er slots beschikbaar zijn? Dit is een snelle manier om erachter te komen in Windows 10, geen demontage vereist.

Wanneer uw computer in Windows 10 langzaam begint te worden vanwege toepassingen die geheugen vereisen (zoals Google Chrome, Photoshop of Premiere Pro), kan het begrijpen van het aantal RAM-geheugen (Random Access Memory) op het moederbord helpen om te bepalen of u voeg gewoon meer geheugensticks toe, of als u een nieuwe geheugenkit met hogere capaciteit moet kopen om uw systeem te upgraden.

Hoewel u de computerbehuizing altijd kunt openen of uw documentatie kunt controleren, kunt u ook het totale aantal ondersteunde slots op uw moederbord bevestigen en hoeveel ervan worden gebruikt met Taakbeheer.

In dit artikel zullen we u door de stappen leiden om snel te achterhalen of uw computer nog geheugenslots beschikbaar heeft die u kunt gebruiken om meer RAM aan uw systeem toe te voegen.

Zo controleert u RAM-sloten die beschikbaar zijn in Windows 10

Volg deze stappen in Windows 10 om het aantal beschikbare geheugenslots op uw computer of laptop te bevestigen :

| Softwaregeek

  1. Open Start .
  2. Zoek naar Taakbeheer en klik op het bovenste resultaat om de ervaring te openen.Tip: er is niet slechts één manier om Taakbeheer te openen, u kunt op verschillende manieren toegang krijgen tot de ervaring. Bijvoorbeeld via de sneltoets Ctrl + Alt + Del , het hoofdmenu van de gebruiker ( Windows-toets + X sneltoets) en de sneltoets Ctrl + Shift + ESC .
  3. Klik op het tabblad Prestaties .
  4. Selecteer het gedeelte Geheugen in het linker deelvenster.
  5. Zie het gedeelte Gebruikte slots onder aan de pagina om het aantal beschikbare slots op uw moederbord te bevestigen.

Nadat u de stappen hebt voltooid, kunt u bepalen of u meer geheugen aan uw computer kunt toevoegen of dat u de geheugenkit moet vervangen door een geheugenkit met een hogere capaciteit per module om het beschikbare geheugen te vergroten.

Pin It on Pinterest