| Softwaregeek

Microsoft heeft de uitrol van de Windows 10 mei 2019-update voor pc’s met Qualcomm Wi-Fi-stuurprogramma volledig stopgezet. Volgens Microsoft ondervinden oudere pc’s met dit verouderde Qualcomm wifi-stuurprogramma verbindingsproblemen na het installeren van de update, en dus de beslissing.

Sommige oudere computers kunnen verlies van Wi-Fi-connectiviteit ervaren als gevolg van een verouderd Qualcomm-stuurprogramma. Een bijgewerkt Wi-Fi-stuurprogramma moet beschikbaar zijn bij de fabrikant van uw apparaat (OEM).

Om uw upgrade-ervaring te waarborgen, hebben we een beperking toegepast op apparaten met dit Qualcomm-stuurprogramma dat Windows 10, versie 1903 wordt aangeboden, totdat het bijgewerkte stuurprogramma is geïnstalleerd.

Microsoft heeft voorgesteld dat gebruikers hun wifi-stuurprogramma bijwerken naar de nieuwste versie. De softwaregigant maakte ook duidelijk dat geen enkele gebruiker handmatig moet downloaden en installeren door tools zoals Windows Update Assistant te gebruiken zonder de nieuwste versie van het Qualcomm Wi-Fi-stuurprogramma bij te werken.

Tijdelijke oplossing: voordat u bijwerkt naar Windows 10, versie 1903, moet u een bijgewerkt Wi-Fi-stuurprogramma downloaden en installeren van uw apparaat fabrikant (OEM).

Opmerking We raden u aan niet te proberen om handmatig bij te werken met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat een nieuw stuurprogramma is geïnstalleerd en de functie-update van Windows 10, versie 1903 automatisch aan u wordt aangeboden.

Wordt een van onze lezers met een soortgelijk probleem geconfronteerd? Zo ja, probeer dan uw wifi-stuurprogramma bij te werken en laat ons weten of het werkte of niet.

Pin It on Pinterest