We schreven een week geleden over een nieuwe “Cloud Download” -herstelfunctie voor Windows 10 waarmee een nieuw exemplaar van Windows 10 uit de cloud van Microsoft zou worden gedownload wanneer u uw pc wilt resetten / repareren.
Hier zijn de eerste afbeeldingen van deze nieuwe functie, met dank aan Windows 10-hacker Albacore.
| Softwaregeek
Hij onthulde dat de functie momenteel Windows 10 Build 14393, dat wil zeggen Redstone 1, vanaf augustus 2016 downloadt, wat suggereert dat het in feite een oude functie is die Microsoft nieuw leven inblaast.
De functie verscheen voor het eerst in Build 14908, vanaf 2016, en download dezelfde build van Windows als de Media Creation Tool, zonder geavanceerde aanpassingen of differentiële downloads.
| Softwaregeek

Zoals momenteel ontworpen zou het uiteraard alleen werken met reeds ingestelde netwerken, dat wil zeggen vanuit Windows, als een verversing-  of resetoptie.

Interessant is dat de Surface Hub een Herstel van de Cloud-optie bevat die werkt wanneer het apparaat anders niet toegankelijk is en Windows van de Cloud downloadt.

Microsoft merkt op:

Als de Surface Hub om een ​​of andere reden onbruikbaar wordt, kun je deze nog steeds herstellen vanuit de cloud zonder hulp van Microsoft Support. De Surface Hub kan een nieuwe afbeelding van het besturingssysteem downloaden vanuit de cloud en die afbeelding gebruiken om het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Mogelijk moet u dit type herstelproces gebruiken in de volgende omstandigheden:

  • De Surface Hub of de bijbehorende accounts zijn onstabiel geworden
  • De Surface Hub is vergrendeld

Dit werkt natuurlijk het beste wanneer uw apparaat is aangesloten op een Ethernet-poort. Uiteindelijk zien we dit, net als de Surface Hub, als een manier voor Microsoft om van je pc een apparaat te maken dat betrouwbaar kan worden gereset, net als uw router.

We houden de functie in de gaten en laten u meer weten zodra deze informatie opduikt.

Pin It on Pinterest