| Softwaregeek

Microsoft is steeds actiever geworden in het aanpassen van de Chromium-web weergave-engine voor gebruik op Windows. Hun nieuwste bijdragen verbeteren de toegankelijkheidsfuncties van de chroomweergave-engine, en brengen ook een aantal andere verbeteringen, waardoor de motor dichter bij de oude Edge HTML-weergave-engine komt.

Bekijk hieronder de lijst met de nieuwste verbeteringen.

Nieuwe PDF-functies

Momenteel is toegankelijkheidsondersteuning op PDF beperkt tot het lezen van tekst, zodat gebruikers geen koppelingen op PDF kunnen lezen en oproepen.

Microsoft heeft een wijziging voorgesteld waarmee PDF-toegankelijkheid gegevens voor koppelingen en afbeeldingen in een nieuwe commit kan verzenden. De gegevens worden ook ingevuld in de structuren voor links en afbeeldingen.

Met deze wijziging worden de bestaande PDF-interfaces gewijzigd om gegevens voor koppelingen en afbeeldingen te verzenden. Hiermee wordt de bestaande pijplijn uitgebreid met koppelingen en afbeeldingen, wat onderdeel is van de grotere inspanningen om koppelingen en afbeeldingen toegankelijk te maken in PDF.

Microsoft heeft beschreven hoe deze functie wordt geïmplementeerd in Chromium:

  • Inline leesvolgorde instellen voor links en afbeeldingen samen met tekst.
  • Identificatie van koppelingen en doorgeven van koppelingsinformatie aan de AxTree in het browserproces.
  • Passing-acties uitvoeren op koppelingen tot aan het plug-inproces.
  • Afbeeldingen identificeren en afbeelding informatie doorgeven aan de AxTree in het browserproces.
  • Alternatieve tekst leveren voor afbeeldingen voor afbeeldingen waar deze aanwezig is.
  • Implementeer het scrollen van tekst en bedieningselementen om te zorgen voor scroll-uitlijning.

Nieuwe kleurenkiezer

Microsoft heeft vorige maand hun kleurenkiezer op zowel Edge als Chrome Canary bijgewerkt naar een nieuwe, moderne.

Voorheen ondersteunde de kleurkiezer alleen de HEX- en RGB-kleurindelingen; maar in een nieuwe functie kunnen gebruikers nu een geselecteerde kleur in het HSL-kleurformaat bekijken en handmatig wijzigen.

U kunt schakelen tussen HEX, RGB en HSL door op de indelingsknop te klikken.

| Softwaregeek

Het HSL-kleurformaat is momenteel alleen beschikbaar op de kleurkiezer van Edge- Chrome Canary, maar is momenteel nog beperkt tot de HEX- en RGB-kleurindelingen.

Verbeteringen in de modus Hoog contrast voor web uitgevers

Microsoft voegt ondersteuning toe voor de kleurwoorden van het LinkText- en VisitedText-systeem, zodat web uitgevers hun sites kunnen aanpassen met relevante koppelingskleuren wanneer de modus voor hoog contrast is ingeschakeld in Windows.

Ondersteuning voor OpenXR Gamepad komt ook naar Chromium op Windows. Microsoft zegt dat ontwikkelaars de functie kunnen testen door een Mixed Reality OpenXR Developer Preview-app uit de Microsoft Store te installeren en een aangepaste build van Chromium te bouwen.

 

Pin It on Pinterest