| Softwaregeek

Logo Internet Explorer

Begin 2017 is Microsoft begonnen met het  uitschakelen van VBScript  in Internet Explorer 11 om de wereld de mogelijkheid te bieden zich voor te bereiden op de standaarduitschakeling.

De overstap om VBScript onbruikbaar te maken wordt van kracht in de komende cumulatieve updates voor Windows 7, 8, en 8,1 op 13 augustus 2019. Dan zal VBScript standaard worden uitgeschakeld voor Internet Explorer 11 en WebOCs voor internet- en niet-vertrouwde zones op alle platforms waarop Internet Explorer 11 staat. Deze verandering is effectief voor Internet Explorer 11 in Windows 10 die met ingang van 9 Juli 2019 cumulatieve updates krijgt om VBScript onbruikbaar te maken.

De instellingen voor het in- of uitschakelen van de VBScript-uitvoering in Internet Explorer 11 blijven bestaan configureerbaar per sitebeveiligingszone, via Register of via Groepsbeleid, als u deze oude scripttaal nog wilt blijven gebruiken.

Om feedback te geven over deze wijziging of om problemen te melden die het gevolg zijn van deze wijziging, kunt u de Feedback Hub-app op elk Windows 10-apparaat gebruiken. Uw feedback gaat rechtstreeks naar de technici van Microsoft om Windows nog beter te maken.

Bron: Windows-blogs

Pin It on Pinterest