| Softwaregeek

Microsoft heeft laten weten dat Windows 10 voortaan nog maar eens per jaar een grote update krijgt, in plaats van twee keer. Er komt nog alleen elk voorjaar een grote update uit, in het najaar wordt slechts een kleine update met voornamelijk oplossingen voor foutjes uitgegeven.

Microsoft bracht eerder elk voor- en najaar een grote update uit voor Windows 10. In zo’n update zaten steeds een hoop nieuwe functies. Die zijn soms opvallend, zoals nieuwe apps of menu’s. Soms zijn het kleinere, zoals nieuwe opties in het menu Instellingen.

De afgelopen keren ging er bij grote updates van alles mis tijdens de verspreiding ervan. Er bleken grote fouten in te zitten. Microsoft moest de updates zelfs een paar keer intrekken om problemen op te lossen. Deskundigen denken nu dat het computerbedrijf hier lering uit trekt en dat niet nog eens wil meemaken, op langer de termijn wil Microsoft meer tijd nemen voor grote veranderingen. Daarom is één grote update per jaar genoeg.

Volgende functie-release van Windows 10

De volgende functie-update voor Windows 10 (in het Windows Insider-programma bekend als 19H2) zal een uitgebreide reeks functies zijn voor geselecteerde prestatieverbeteringen, bedrijfsfuncties en kwaliteitsverbeteringen. Om deze updates op een minder storende manier te leveren, zullen we deze functie-update op een nieuwe manier leveren, met behulp van onderhoudstechnologie (zoals het maandelijkse updateproces) voor klanten die de update van mei 2019 uitvoeren die ervoor kiezen om naar de nieuwe release bij te werken. Met andere woorden, iedereen die de update van mei 2019 uitvoert en bijwerkt naar de nieuwe release, heeft een veel snellere update-ervaring omdat de update als een maandelijkse update wordt geïnstalleerd.

Voor consumenten of commerciële gebruikers die afkomstig zijn van versies van Windows 10 vóór de update van mei 2019 (versie 1903), is het updateproces naar de nieuwe release hetzelfde als het was en werkt het op een vergelijkbare manier als eerdere Windows 10-functie-updates , met dezelfde tools en processen.

Aangezien deze release een september-gerichte release van Windows is, blijven commerciële klanten die Windows 10 Enterprise- en Education-versies van versie 19H2 gebruiken 30 maanden van service genieten ; zie deze blogpost voor meer specifieke informatie .

Pin It on Pinterest