| Softwaregeek

Microsoft heeft woensdag (31-07-2019) nieuwe functies aangekondigd die gebruikers helpen de vergaderruimtes gemakkelijk te vinden.

Met de nieuwe ervaring kunt u zoeken naar kamers die verder gaan dan degene die Outlook u laat zien. Wanneer u naar de locatiebalk gaat en op “Meer kamers bladeren” klikt, wordt een paneel aan de rechterkant geopend waarin u een kamer kunt zoeken op gebouw en stad. U kunt ook kamers uitfilteren op basis van capaciteit, functies en verdieping.

Microsoft maakt het ook gemakkelijker om vergaderruimtes te boeken voor terugkerende evenementen. Outlook kan u laten zien wanneer een kamer gratis is voor de hele serie of voor hoeveel exemplaren ervan, zodat u met vertrouwen kunt boeken. Deze functie is nu beschikbaar voor klanten met een eerste release.

Met Outlook kunt u nu ook meerdere kamers boeken, zodat u ervoor kunt zorgen dat iedereen die nodig is voor de vergadering zijn vergaderruimte vindt. U kunt dit doen door naar “Meer kamers bladeren” te gaan en op stad te zoeken.

Deze functies zijn al beschikbaar voor alle Office 365-gebruikers en sommige hiervan worden de komende weken uitgerold.

Wat heeft u (de beheerder) nodig om deze magie te laten werken?

Het belangrijkste onderdeel van deze nieuwe functie is de nieuwe Set-Place- cmdlet. Deze cmdlet is alleen beschikbaar in Exchange Online, deze functie wordt niet opgenomen in on-prem-versies van Exchange Server.

Zoals de documentatie hier uitlegt, zijn er meerdere eigenschappen die u kunt instellen op een kamermailbox die gebruikers vervolgens kunnen gebruiken om kamer te filteren volgens de bovenstaande screenshots.

Bijvoorbeeld;

Set-Place -Identity "Conference Room 01" -IsWheelChairAccessible $ true -AudioDeviceName PolyCom -VideoDeviceName "InFocus WXGA-projector"

Er zijn veel verschillende eigenschappen die u kunt instellen, dus besteed wat tijd aan het plannen hiervan en dan kunt u ze gebruiken zodra u ze hebt ingesteld. Hier is een volledige lijst met eigenschappen die u kunt instellen;

| Softwaregeek

 [-AudioDeviceName <String>]
 [-Bouwen <String>]
 [-Capacity <System.Int32>]
 [-Stad <String>]
 [-CountryOrRegion <CountryInfo>]
 [-DisplayDeviceName <String>]
 [-Vloernummer <System.Int32>]
 [-GeoCoordinates <GeoCoordinates>]
 [-IsWheelChairAccessible <$ true | $ False>]
 [-Label <String>]
 [-Nickname <String>]
 [-Telefoon <String>]
 [-PostalCode <String>]
 [-State <String>]
 [-Street <String>]
 [-Tags <String []>]
 [-VideoDeviceName <String>]

Het is uw keuze wat u hiermee wilt doen.

Pin It on Pinterest