De update van Windows 10 mei 2019 (versie 1903) kan stabiliteitsproblemen veroorzaken en mogelijk een in-box opslagstuurprogramma breken.

In een nieuw ondersteuningsdocument heeft Microsoft een kritiek probleem gedocumenteerd in apparaten met Intel Rapid Storage Driver-versies tussen 15.1.0.1002 en 15.5.2.1053.

Het probleem is beperkt tot specifieke Intel-stuurprogramma’s en andere apparaten met RST. Als gevolg hiervan wordt de installatie geblokkeerd op versies van Intel met Rapid Storage Technology (RST).

Intel Rapid Storage Technology (Intel RST): het inbox-opslagstuurprogramma iastora.sys werkt niet op deze systemen en veroorzaakt stabiliteitsproblemen in Windows. Neem contact op met uw software / driver-provider voor een bijgewerkte versie die in deze versie van Windows draait.

Degenen met getroffen stuurprogramma’s zullen de Windows 10 versie 1903-update niet zien op de Windows Update-pagina. Bovendien verschijnt een upgradeblok bericht op Update Assistant Tool.

| Softwaregeek

Versies 15.5.2.1054 of hoger zijn compatibel, dus apparaten waarop deze stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd, kunnen de Windows 10 mei 2019-update installeren. Microsoft suggereert dat getroffen apparaten versie 15.9.6.1044 gebruiken.

Dit is wat Microsoft aanbeveelt:

Om dit probleem op te lossen, moet u de Intel® RST-stuurprogramma’s voor uw apparaat bijwerken naar versie  15.5.2.1054  of hoger. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat (OEM) om te zien of er een bijgewerkt stuurprogramma beschikbaar is en installeer het. U kunt de nieuwste Intel® RST-stuurprogramma’s ook rechtstreeks van Intel downloaden via de gebruikersinterface en het stuurprogramma van Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) .

Zodra uw stuurprogramma’s zijn bijgewerkt, start u uw computer opnieuw op en controleert u opnieuw op de update van mei 2019.

Pin It on Pinterest