Het was tijdens de Build 2019 ontwikkelaars conferentie waar Microsoft voor het eerst de IE-modus aankondigde voor hun Chromium-gebaseerde Edge-browser. Nadat je een vlag hebt ingeschakeld, kun je Internet Explorer gebruiken binnen een tabblad in Edge.

Slechts een paar weken later is de optie “Deze pagina weergeven met Internet Explorer” in het menu niet meer aanwezig, zelfs als u de vlag nog steeds hebt ingeschakeld.

| Softwaregeek

Helaas kunnen vanaf nu alleen IT-beheerders websites openen in IE-modus, volgens het beveiligingsmodel. Naar verluidt is de reden voor het verdwijnen van de functie omdat de IE-modus een bedrijfsfunctie is. De optie om een ​​site handmatig te openen op een IE-tabblad was bedoeld voor “foutopsporing doeleinden”.

Dit is hoe in het Microsoft-blog de functie van de Internet Explorer-modus in Edge verklaart:

Een van de beschikbare functies voor evaluatie is de modus Internet Explorer, een functie die Internet Explorer 11 native integreert in Microsoft Edge. In de modus Internet Explorer kunnen gebruikers naadloos navigeren van een moderne webtoepassing naar een toepassing die verouderde HTML of plug-ins vereist. U hebt niet langer een oplossing met twee browsers nodig. We weten dat de meeste van onze klanten Internet Explorer 11 in hun omgeving gebruiken. Eén ding dat onze klanten ons duidelijk hebben gemaakt, is dat hun web-apps die afhankelijk zijn van Internet Explorer 11 van cruciaal belang zijn voor veel van hun bedrijfsprocessen. De apps werken goed en veranderen niet, waardoor klanten hun IT-middelen kunnen richten op andere probleemgebieden. Elke oplossing die we bieden, moet gewoon met hun sites werken. Het team heeft de Internet Explorer-modus ontworpen om aan die behoefte te voldoen, met als doel 100% compatibiliteit met sites die tegenwoordig in Internet Explorer 11 werken, inclusief volledige ondersteuning voor de doc-modi van IE, en ActiveX-besturingselementen, zoals Silverlight en Browser Helper Objects (BHO). Bovendien ziet de Internet Explorer-modus er visueel uit alsof het slechts een deel is van de volgende Microsoft Edge en biedt gebruikers de nieuwste UI-functies, zoals een slimmere adresbalk en een nieuwe tabblad pagina, en meer privacycontroles voor het moderne web. Door gebruik te maken van de sitelijst Enterprise-modus die veel klanten al hebben gebouwd en geïmplementeerd om de oplossing met twee browsers te ondersteunen, kunnen IT-professionals gebruikers van de volgende Microsoft Edge in staat stellen eenvoudig naar IE11-afhankelijke sites te navigeren en ze zullen gewoon werken. Terug naar een moderne site navigeren gaat naadloos. Geen apart venster of tabblad nodig.

Vanaf nu is de functie niet meer beschikbaar voor u, tenzij u IT-beheerder bent. U kunt Internet Explorer nog steeds op de ouderwetse manier gebruiken als u het echt mist.

Pin It on Pinterest