| Softwaregeek

Dinsdag heeft Microsoft de nieuwe Release Preview-build voor Windows Insiders uitgebracht. De build verhoogde de OS-versie naar 18362.266 en bracht een kleine verandering in de manier waarop Windows 10 twee verschillende Edge-apps verwerkt.

In december 2018 kondigde Microsoft aan dat het bedrijf het Chromium-framewerk zal gebruiken om een ​​geheel nieuwe Edge-browser te ontwikkelen. Nadat de ontwikkeling voltooid was, bracht Microsoft de Canarische build van Edge browser uit, gevolgd door Dev build om de wateren te testen en feedback van gebruikers vast te leggen. Tijdens Build 2019 zei het Edge-team dat ze van plan zijn om de klassieke Edge-app in de toekomst te vervangen, maar er is geen tijdlijn over wanneer dat zou kunnen gebeuren.

Nu zagen we dat Microsoft de oude Edge vertraagt ​​om gebruikers over te zetten naar de nieuwe Edge-browser. Bij de laatste versie van Release Preview, als een gebruiker Edge Canary / Dev installeert, verbergt Windows 10 automatisch de oude Edge-app voor Windows Search en de app-lijst. De oude Edge-browser kan nog steeds worden geopend door “Microsoft Edge:” te typen in Windows run. Dit is vergelijkbaar met hoe gebruikers zijn overgestapt van Internet Explorer naar Microsoft Edge.

De nieuwe toevoeging is momenteel alleen beperkt tot Release Preview, maar Microsoft zal het naar verwachting in de toekomst voor iedereen uitrollen. We verwachten dat Microsoft het in het voorjaar van 2020 voor iedereen met 20H1 zal uitrollen. Dat gezegd hebbende, kan het zijn dat Microsoft op dit moment de wateren test en het kan versnellen of vertragen op basis van de feedback van Windows Insiders. Over het algemeen is de nieuwe Chromium-gebaseerde Edge behoorlijk goed, maar mist nog steeds enkele functies van de klassieke Edge, dus het kan verstandig zijn om gebruikers zowel de klassieke als de nieuwe Edge te bieden. Zodra de nieuwe Edge gereed is, kan Microsoft deze eenvoudig vervangen door de klassieke Edge.

Pin It on Pinterest