Zo genereert u een SSH-Sleutel in Windows 10

Een SSH-sleutel genereren in Windows 10:

  1. Zorg ervoor dat de Windows 10 Open SSH-client is geïnstalleerd.
  2. Voer “ssh-keygen” uit in de opdrachtprompt en volg de instructies om uw sleutel te genereren.

Geldt voor Windows 10 1803 en hoger

Vóór Windows 10 1803 was het genereren van SSH-sleutels in een Windows-omgeving een ingewikkeld proces dat de installatie van hulpprogramma’s van derden vereiste. Sinds de update van Windows 10 april 2018 is Windows geleverd met een vooraf geïnstalleerde Open SSH-client, wat betekent dat u ssh-keygen kunt gebruiken om SSH-sleutels te genereren. Lees dit artikel terwijl we u door het hele proces leiden.

| Softwaregeek

Apps en Onderdelen

Eerst moet u ervoor zorgen dat Open SSH op uw computer is geïnstalleerd – als u een upgrade van een eerdere versie van Windows 10 uitvoert, moet u deze mogelijk handmatig inschakelen. Start de app Instellingen en klik op de categorie “Apps“. Klik vervolgens op de koppeling “Optionele Onderdelen” . Als u “Open SSH Client” niet ziet in de lijst die verschijnt, klik dan op de knop “Een Onderdeel toevoegen” en installeer het. Mogelijk moet u uw pc na de installatie opnieuw opstarten.

| Softwaregeek

Indien nodig installeer Open SSH Client.

Nadat Open SSH is geïnstalleerd, bent u klaar om verder te gaan. Open de opdrachtprompt vanuit het Start-menu. Typ “ssh-keygen” (zonder de aanhalingstekens) in de Opdracht prompt en druk op enter. U wordt gevraagd om de opslaglocatie te bevestigen. We raden aan op Enter te drukken om de standaardlocatie in uw gebruikers map te gebruiken. Typ anders een pad om de sleutel in op te slaan en druk vervolgens op Enter.

| Softwaregeek

Genereer een SSH-Sleutel

U kunt nu kiezen om een ​​wachtwoord zin (een ongebruikt wachtwoord) aan de sleutel toe te voegen. Als u er een toevoegt, moet u deze opgeven wanneer u de sleutel gebruikt. Typ een wachtwoord zin en druk op Enter of druk onmiddellijk op Enter om verder te gaan zonder een wachtwoord (niet aanbevolen).

Windows genereert nu uw openbare RSA-sleutelpaar. De openbare sleutel wordt opgeslagen als “id_rsa.pub” in de map die u heeft opgegeven. Upload deze sleutel naar alle machines waarin u SSH nodig hebt. U kunt vervolgens een verbinding openen met de ingebouwde SSH-client van Windows – typ “ssh user @ hostname ” om verbinding te maken en te verifiëren met behulp van uw gegenereerde referenties (wachtwoord).

Pin It on Pinterest