| Softwaregeek

sfcscan in gebruik

De software reparatie tool van Microsoft heeft een probleem; en in een eigen doel is de oorzaak van het probleem Windows Defender.

De sfc / scannow is een opdracht om Systeembestandscontrole uit te voeren, waarbij beschadigde Windows-bestanden worden vervangen door een gecachte versie.

In een ietwat ironische gang van zaken heeft een bug ertoe geleid dat SFC Windows Defender PowerShell-modulebestanden ten onrechte als corrupt markeert.

| Softwaregeek

De bug is opgedoken na de nieuwste Windows-update; en is van invloed op bijna alle versies van Windows 10, inclusief de update van mei 2019 en Windows 10 versie 1607.

Microsoft heeft deze verklaring gegeven:

De bestanden voor de Windows Defender PowerShell-module die zich in% windir% \ System32 \ WindowsPowerShell \ v1.0 \ Modules \ Defender bevinden, worden als onderdeel van de Windows-afbeelding verzonden. Deze bestanden zijn door de catalogus ondertekend. De beheercomponent van Windows Defender heeft echter een nieuw out-of-band updatekanaal. Dit kanaal vervangt de originele bestanden door bijgewerkte versies die zijn ondertekend met een Microsoft-certificaat dat het Windows-besturingssysteem vertrouwt. Vanwege deze wijziging markeert SFC de bijgewerkte bestanden als “Hashes voor bestand lid komen niet overeen.

Terwijl Microsoft werkt aan een oplossing, wordt u geadviseerd om de SFC-foutmeldingen voor de foutief gemarkeerde bestanden te negeren totdat de volgende Windows-update wordt uitgebracht.

Pin It on Pinterest