Zo kunt u de vervaging van het Fluid Design-scherm in het aanmeldscherm deactiveren in de Windows 10 mei 2019 update

Om Fluent Design uit te schakelen op het aanmeldscherm van Windows 10:

  1. Start Register-editor.
  2. Navigeer naar de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Systeem in de boomstructuur links.
  4. Klik op Nieuw> DWORD (32-bits waarde) en noem de waarde “DisableAcrylicBackgroundOnLogon”.
  5. Dubbelklik op de nieuwe waarde en wijzig de waarde in “1”.

Van toepassing op Windows 10 1903

Met de Windows 10 mei 2019-update maakte Microsoft een eenvoudige maar zeer opvallende wijziging in het inlogscherm. Het heeft nu het “Acrylic” -effect doorschijnende vervaging van Fluent Design, waardoor de achtergrond bijna onherkenbaar wordt in een poging om u te concentreren op het inlogformulier.

Als u liever uw achtergrondfoto zichtbaar wilt houden zonder de extra vervaging, zijn er een aantal manieren om het nieuwe effect uit te schakelen. Ze zullen beide uw inlogscherm herstellen naar dezelfde stijl die wordt gebruikt door de update van Windows 10 oktober 2018 en eerder.

| Softwaregeek

De snelste manier om dit te bereiken is om transparantie helemaal uit te schakelen. Start de app Instellingen en klik op de categorie “Aanpassing”, gevolgd door de pagina “Kleuren” in het menu aan de linkerkant. Draai de schakelknop “Transparantie-effecten” naar de stand Uit.

Met deze methode wordt transparantie volledig uitgeschakeld, wat misschien niet is wat u wilt. Als u de transparantie van het vloeiende ontwerp wilt behouden maar de onscherpte van het login-scherm wilt verwijderen, moet u een registersleutel handmatig bewerken. Onze gebruikelijke waarschuwing is van toepassing, pas op bij het bewerken van het register, omdat fouten kunnen leiden tot een niet-bruikbaar systeem.

| Softwaregeek

Zoek en start de registereditor vanuit het menu Start. Plak de volgende sleutel in de adresbalk bovenaan het scherm en druk op enter:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows

| Softwaregeek

Klik in de linker zijbalk met de rechtermuisknop op de toets “Systeem” in het uitgevouwen knooppunt. Kies in het contextmenu Nieuw> DWORD (32-bits waarde). Vervolgens geeft u deze waarde een naam geven “DisableAcrylicBackgroundOnLogon“. Dubbelklik dan op de waarde om de waardeditor te openen en verander het gegevensveld in “1”.

U bent nu klaar. Druk op Win + L om uw pc te vergrendelen en het inlogscherm weer te geven. U zou moeten merken dat het Acryl effect verdwenen is, dus u heeft nu Fluent Design met een standaard inlogscherm terug zoals het was; vóór de update van mei 2019.

Pin It on Pinterest