| Softwaregeek

Afbeelding bron: medium.com

Wat u moet weten

  • Een nieuw blogbericht belicht hoe emoji’s zijn gemaakt voor Windows 10.
  • Hoewel emoji’s op de meeste platforms worden gebruikt, zijn de looks van specifieke emoji’s voor elk besturingssysteem gemaakt.
  • Emoji’s worden niet toegevoegd aan Windows 10 totdat ze een complex ontwerpproces hebben doorgemaakt.

Het is een wereld emoji-dag en een Microsoft-medewerker heeft licht geworpen op de manier waarop emoji’s zijn ontworpen voor Windows 10. Arthur Canales schreef een post voor medium die het ontwerp- en implementatieproces opsloot om emoji’s op Windows 10 te krijgen. Veel nieuwe informatie, het legt het proces vast en deelt inzichten over emoji-ontwerp.

Wanneer een emoji-idee wordt voorgesteld, beslist het Unicode-consortium of het de moeite waard is om toe te voegen. Het Unicode-consortium is een non-profit organisatie die technologiebedrijven en andere organisaties omvat die gericht zijn op het handhaven van de consistentie voor het schrijven van systemen op verschillende platforms. Het consortium doet veel meer dan alleen emoji’s behandelen, maar zij zijn het die de toevoeging van nieuwe goedkeuren.
odra het Unicode Consortium besluit om een ​​emoji toe te voegen, moeten ontwikkelaars van verschillende besturingssystemen specifieke emoji’s ontwerpen om op hun platforms te laten verschijnen. Canales wijst erop dat Microsoft op vectoren gebaseerde lettertype-glyphs gebruikt voor hun emoji’s. Hierdoor kunnen ze goed schalen en werken als een lettertype.

Judy Safran-Aasen, een programmamanager bij Microsoft, legt uit dat het ontwerpen van emoji’s vanwege hun omvang specifieke uitdagingen biedt. Ze legde uit:

“Veel emoji-gezichten hebben bijvoorbeeld slechts kleine verschillen tussen hen. In bepaalde gevallen zal het ontwerp bepaalde functies moeten overdrijven om ze onderscheidend te maken.”

Zodra een emoji een goedgekeurd ontwerp heeft, rolt deze uit in de volgende Windows-release. Over het algemeen ondersteunt Windows 10 emoji’s goed. Het aanraaktoetsenbord van het besturingssysteem heeft een emoji-paneel en je kunt emoji’s openen en doorzoeken met de sneltoets van Windows-toets + periode of de Windows-toets + puntkomma gebruiken als je een emoji wilt invoegen met een toetsenbord.?

Pin It on Pinterest