Het lijkt erop dat Microsoft in het eerste kwartaal van 2020 de klassieke Microsoft Edge zal vervangen door de onlangs aangekondigde op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-browser. Volgens een recent bericht in Windows 10 20H1 Build 18936 is Microsoft al begonnen met het verwijderen van de klassieke Edge, blijkbaar om plaats te maken voor de nieuwe Chromium-gebaseerde Edge-browser. De klassieke Edge werkt echter nog steeds aan de Windows 10 Build 18396, wat betekent dat de wijziging die door Microsoft is aangebracht, nog niet van kracht is.

Old Edge-tip

Interessant genoeg, zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding, zijn er geen aanbiedingen die suggereren dat Microsoft de klassieke Edge-browser gaat vervangen door de nieuwe. Desalniettemin lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft met de nieuwe Edge-browser bundelt met toekomstige versies van Windows 10, en dat is volkomen logisch.


Microsoft introduceerde de Chrome-gebaseerde Edge-browser tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaars conferentie. De browser is beschikbaar in het Beta- en Canarische kanaal; gebruikers op Windows 10, Windows 7 en MacOS kunnen Beta of Canary kiezen en de browser nu testen.

Microsoft moet nog melden wanneer gebruikers de eerste Chromium-browser van het bedrijf zullen gebruiken, maar na het zien van het item is het niet moeilijk te raden dat de volgende versie van Windows 10, met codenaam 19H2, niet met de nieuwe Edge komt browser.


Pin It on Pinterest