Hoe Windows te stoppen met het verbergen van schuifbalken

Ga als volgt te werk om te voorkomen dat Windows 10 de schuifbalken automatisch verbergt:

  1. Ga naar Start en klik op Instellingen.
  2. Klik op de categorie “Toegankelijkheid”.
  3. Schakel de schakelknop “Verberg schuifbalken automatisch verbergen in Windows” uit.

Geldt voor alle Windows 10-versies

De interface van Windows 10 maakt uitgebreid gebruik van tijdelijke schuifbalken. Je vindt ze overal in UWP-apps uit de Microsoft Store en ook in kern UI-componenten, zoals het menu Start. Deze schuifbalken zijn standaard verborgen en worden alleen weergegeven als u de muis verplaatst en een paar seconden later weer verborgen.

Verdwijnende schuifbalken besparen een paar pixels op het scherm, maar kunnen verwarrend en moeilijk te gebruiken zijn. Als je merkt dat je op zoek bent naar onzichtbare schuifbalken, of geïrriteerd bent door erover te zweven voordat ze verschijnen, lees dan verder om te leren hoe dit gedrag uit te schakelen.

| Softwaregeek

De optie wordt beheerd door een instelling met één klik in de app Instellingen. Zoals altijd met Windows 10, is het moeilijk om te weten waar je het kunt vinden. In plaats van het toe te voegen aan de personalisatiecategorie, vindt u het besturingselement onder het gedeelte Toegankelijkheid.

Start de app Instellingen en klik op de tegel “Toegankelijkheid”. Zoek op de weergegeven pagina naar de schakelknop “Schuifbalken automatisch verbergen in Windows” onder de kop “Vereenvoudig en personaliseer Windows”. Klik op de knop om hem in de “Uit” -positie te zetten.

U bent helemaal klaar! De wijziging wordt onmiddellijk van kracht, dus u ziet de eigen schuifbalken van de app Instellingen die worden weergegeven in onze schermafbeelding hierboven. Waar een schuifbalk staat, deze is nu permanent zichtbaar op het scherm en klaar voor gebruik. Een kleine verandering, maar een die je misschien handig vindt.

Pin It on Pinterest