| Softwaregeek

De Windows 10 Update van oktober 2018 heeft een nieuwe gemakkelijke functie toegevoegd waarmee u uw klembord op al uw apparaten kunt synchroniseren. Het werkt naadloos samen met de bestaande Ctrl + C / Ctrl + X / Ctrl + V-sneltoetsen en voegt een extra laag geavanceerde functionaliteit toe.

Eerst moet u de functie inschakelen als deze nog niet is ingeschakeld. Open de app Instellingen, klik op de categorie Systeem; ga naar de pagina Klembord. Vergeet niet dat u (ten minste) de Windows 10 update van oktober 2018 moet hebben geïnstalleerd voordat deze pagina verschijnt.

Instellingen Klembord

Draai op de pagina Klembordinstellingen de schakelknop ‘Klembordgeschiedenis‘ naar ‘Aan‘ om de nieuwe klembordervaring te gebruiken. Zet vervolgens onder ‘Synchroniseren tussen apparaten’ de schakelknop op ‘Aan’ om de functies voor meerdere apparaten in te schakelen. Hiervoor dient u te zijn aangemeld met uw Windows account bij Microsoft.

U bent nu klaar om het nieuwe klembord te gaan gebruiken! Ga naar een document of een webpagina en gebruik de gewone sneltoets Ctrl + C om tekst te kopiëren. Kies een andere passage om deze ook te selecteren en te kopiëren. U kunt nu op Win + V drukken om het geschiedenisvenster van het klembord weer te geven, dat u alle gekopieerde zinnen laat zien. De geschiedenis van het klembord bevat ook gekopieerde afbeeldingen, dus misschien wilt u het volgende proberen.

U kunt op een item in het geschiedenisvenster klikken om het ergens te plakken waar de inhoud van het klembord kan worden gebruikt. U kunt ook de sneltoets Ctrl + V blijven gebruiken, waarbij altijd het nieuwste item in uw klembordgeschiedenis wordt geplakt.

Omdat u de optie ‘Synchroniseren tussen apparaten’ hebt ingeschakeld, moet u nu toegang hebben tot uw klembord op al uw andere Windows 10-apparaten met de Update van oktober 2018. Gebruik de Win + V-snelkoppeling opnieuw om het geschiedenisvenster te openen, dat de zinnen moet weergeven die u vanaf uw eerste apparaat hebt gekopieerd.

Dat is alles. Cloudklembordsynchronisatie is een eenvoudige maar erg handige functie waarvan we verwachten dat deze een favoriet gaat worden bij gebruikers. U kunt uw klembordgeschiedenis op elk gewenst moment wissen door terug te gaan naar Instellingen en vervolgens SysteemKlembord en op de knop Wissen onder Klembordgegevens wissen te klikken.

Laat hieronder weten hoe deze nieuwe functie van Windows u bevalt.

Pin It on Pinterest