/></p></noscript>
<!-- End Piwik Code --></head>
<body class='template-news-item'>
	<!-- Google Tag Manager (noscript)-->
	<noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Uitstekende gratis hulpprogramma's voor Windows10

8-05-2016

Als Windows is verbeterd, zijn hulpprogramma's van derden minder kritisch geworden.
Maar kleine, snelle en gratis tools, maken het behoud en het oplossen van Windows-systemen met inbegrip van Windows 10 gemakkelijker.

Het verkrijgen van de volledige lijst met geïnstalleerde Windows10 updates

Dankzij een tip van een lezer die verder niet bekent wil worden gemaakt, hebben we een betere manier om geïnstalleerde Windows 10-updates te beoordelen. Het nut van de WinUpdateList van NirSoft nut (info / download site) geeft snel alle Windows MS applicatie-updates weer die op een pc zijn geïnstalleerd. Het is niet volledig compatibel met Win7 en nieuwere versies van Windows, maar het is goed genoeg voor de herziening van de afgelopen periode van updates op uw systeem zelfs op een Windows 10-systeem.

Een van de meest populaire klopt op de deur van Microsoft en het nieuws besturingssysteem is het automatische update systeem en cumulatieve updates (zie figuur 1). De voormalige geeft gebruikers weinig controle over wat fixes en verbeteringen geïnstalleerd worden en de laatste maakt het relatief moeilijk om specifiek te weten wat die fixes en verbeteringen doen. Bovendien, Windows10 heeft een slechte gewoonte van het resetten van de "Bekijk je updategeschiedenis" lijst met elke grote update; bijvoorbeeld versie 1511.

Figuur 1. Windows10 geeft wat informatie over wat er is geïnstalleerd, maar weinig controle over wat er zal worden geïnstalleerd.

Op ons Windows 10 testsysteem, WinUpdateList geeft daarop alle updates weer vanaf het moment dat versie 1511 geïnstalleerd werd in november. Dus de updategeschiedenis van Windows 10 lijkt goed te zijn en te zijn gereset met grote upgrades. Maar WinUpdateList van NirSoft maakte het snel en eenvoudig om te zien welke updates Windows 10 heeft geïnstalleerd en wanneer. Het geeft meestal een schat aan informatie over de update geschiedenis.

Figuur 2. WinUpdateList van NirSoft is een klein hulpprogramma dat maakt het beoordelen van geïnstalleerde updates gemakkelijker vooral met Windows10.

We hebben andere NirSoft utilities aanbevolen in het verleden.

Bijvoorbeeld, ProduKey (download site) helpt u snel product keys te herstellen voor Windows, Office en andere Microsoft-producten. Het helpt echter niet met sleutels voor software van derden. Op ons Windows10 testsysteem, zijn de sleutels van het besturingssysteem en Office 2013 gevonden, maar niet voor Office 365/2016 dat is niet echt zo verwonderlijk. (Interessant is dat de Windows10 sleutel die wordt weergegeven is de algemene sleutel voor systeem-upgrades van vorig jaar). Deze tool is waarschijnlijk meer nuttig voor Windows 7-systemen.

Een andere uitstekende app is USBDeview (figuur 3; Site), die een schat aan informatie over geeft, en enige controle over USB-apparaten, die zijn aangesloten op een systeem. U kunt bijvoorbeeld de aangesloten apparaten uitschakelen, handig voor het oplossen van problemen en data-doorvoer snelheid testen op opslagapparaten.

Figuur 3. USBDeview is een go-to hulpprogramma voor hulp bij het USB-apparaat problemen.

Veel van de NirSoft tools zijn voor gevorderde gebruikers. BlueScreenView (site) bijvoorbeeld, helpt bij het analyseren van dump bestanden die zijn geproduceerd door een blauw-screen-of-death gebeurtenis.
Helaas zijn sommige van die administrator software van NirSoft gemarkeerd als verdachte hacker website, in het bijzonder de collectie van de wachtwoord-herstel apps.

Mogelijk gerelateerd aan deze onjuiste reputatie, wanneer we utilities bespreken van NirSoft, krijgen we van een paar lezers bericht die beweren dat het downloaden van de software de waarschuwingen veroorzaakt door sommige anti-malware-toepassingen. Zoals we meerdere malen hebben opgemerkt, zijn de hulpprogramma's allemaal veilig en legitiem. NirSoft heeft een verklaring voor deze "false positives" op haar site.

Toen wij een paar van de apps op ons Windows 10 testsysteem hadden geïnstalleerd, gaf het besturingssysteem voor de zekerheid een UAC waarschuwing (figuur 4). Typisch van Windows 10 messaging, het pad om de installatie door te laten gaan is een beetje onzinnig, dan moet u op de Meer info link klikken, voor nadere informatie figuur 5.

Figuur 4. De beveiligingswaarschuwing van Windows 10 dook op bij het installeren van NirSoft apps.

Figuur 5. Als u op de Meer info link klikt zoals weergegeven in figuur 4 verschijnt de mogelijkheid om apps in Windows te starten die het niet kent.

Nog een paar opmerkingen over NirSoft apps: Deze tools worden bijgewerkt als hun ontwikkelaar, Nir Sofer, het aan hen geeft. Dus sommige zijn niet bijgewerkt voor enige tijd; anderen zijn onlangs bijgewerkt. U kunt de geschiedenis aan de onderkant van de site homepage te controleren. Merk op dat veel van de meest populaire apps onlangs een upgrade hebben ondergaan naar 64-bits versies. En het ontbreken in de lijst voor ondersteuning van Windows 10 betekent niet dat de app zal niet draaien op het besturingssysteem. Probeer het en zie wat er gebeurt (maar zorg er ook voor dat u een recente back-up heeft van uw systeem, alvorens dit te doen).

Het grootste deel van de instrumenten zijn draagbaar ze draaien zonder een formele installatie en krijgen niet de kans om veranderingen in het Windows-register te maken. U kunt een heleboel van hen op een USB-drive zetten en u heeft een krachtige en draagbare PC toolkit. Als u geïnteresseerd bent in de volledige suite van utilities, kunt u ook NirLauncher (meer info) downloaden.

Al deze tools zijn gratis. Als zodanig is ondersteuning beperkt; ga dan naar de site en de pagina ‘veelgestelde vragen. En als u zich gul voelt, kunt u een donatie doen via PayPal.

Lezers die nog steeds op het Windows 10-upgrade hek zitten

Het is een beetje vreemd dat we nog steeds met deze eenvoudige vraag zitten: Moet ik een upgrade uitvoeren van Windows 7 naar Windows 10? U heeft nog tot 29 juli 2016!

Dat is een beetje zoals wij u vragen of u een nieuwe auto koopt. Het eenvoudige antwoord is: het hangt ervan af, maar uiteraard is dat niet erg behulpzaam. In werkelijkheid, kunnen we de upgrade vraag voor specifieke gevallen niet antwoorden; we kunnen alleen algemene richtlijnen geven en het aan individuele gebruikers laten om te beslissen.

Eerst en vooral, wordt de upgrade naar Windows 10 niet vereist door Microsoft, maar gezien het bedrijf diverse "Krijg Windows 10" trucs, zou u vergeven worden voor het anders denken. Windows 7 en Windows 8 zullen geen verbeteringen krijgen, maar ze zullen beveiliging reparaties krijgen voor de komende jaren.

Hier volgt een korte samenvatting van wat te overwegen voordat hij verhuist naar Windows 10.

  • Heeft u verouderde business software en hardware die u draaiende moet houden en dat niet kan werken met de nieuwere besturingssysteem? Geschikte drivers voor oudere hardware zijn altijd al een probleem geweest voor sommige Windows 10 gebruikers.
  • Wat is uw tolerantie voor "het volgende nieuwe ding?" Als het u niet bevalt voortdurende wijzigingen in uw computeromgeving door te voeren, blijf dan bij Windows 7.
  • Geeft u de voorkeur aan Windows updates nauw te beheren? Windows 10 is een grotendeels geautomatiseerde update systeem en het zal u niet gelukkig maken.
  • Is de beveiliging de hoogste prioriteit? Elke nieuwe versie van Windows wordt geleverd met een betere bescherming tegen malware en Windows 10 is geen uitzondering, vooral in combinatie met de nieuwe PC-hardware.
  • Wat is uw niveau van deskundigheid in Windows? Wanneer u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, heeft u 30 dagen de tijd om terug naar te gaan naar uw vorige besturingssysteem (Windows 7 of Windows 8.1). Maar het roll-back proces kan mislukken; u moet weten hoe u van het systeem een image maakt en het belangrijkste, weet hoe u die image van Windows 7 of Windows 8.1 kunt terug zetten.

Afgezien van deze overwegingen kan de beslissing om te upgraden naar Windows 10 kan komen door een eenvoudige, persoonlijke voorkeur. Niet iedereen houdt van het uiterlijk en de werking van het nieuwe besturingssysteem. Als u een snelle rondleiding wilt nemen alvorens u de sprong waagt, ga dan naar uw lokale elektronica (PC) winkel en vraag om een ​​demonstratie.

Twee laatste opmerkingen over dit onderwerp. Het beste tool voor het blokkeren van de Windows 10 upgrade is nog steeds GWX Control Panel (site); Het is snel te installeren en te gebruiken. Houd er ook rekening mee dat de gratis Windows 10 upgrade eindigt op 29 juli, zoals we eerder al hebben vertelt.

Een snelle tip voor repetitieve tekst invoer

Een lezer heeft gevraagd voor een ​​aantal tips over hoe u snel en herhaaldelijk gemeenschappelijke strings van de tekst kunt invoeren, zoals website-adressen. Er zijn verschillende macro's, hulpprogramma's en add-ons die dat kunnen doen, maar ze hebben allemaal de neiging om een specifieke toepassing te zijn.

Inzender Dieter heeft een betere aanpak. Hij kocht een klantgericht, 24-toetsen, toetsenbord dat u aansluit via USB. Elke toets kan worden geprogrammeerd voor een specifieke taak, zoals het invoeren van een webadres, een lang en complex wachtwoord, uitdrukkingen, enz. Hij gebruikt een Genovation ControlPad CP24 USB HID (meer info), voor ongeveer € 80 op Amazon. Dieter zegt dat de eerste set-up een beetje lang zal duren, maar het proces van het installeren van de software en het programmeren van de toetsen is eenvoudig.