></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Microsoft doet beroep op bedrijven om Internet Explorer te dumpen

11-02-2019

Microsoft heeft Internet Explorer al lang geleden vervangen door Edge, maar gebruikers blijven Internet Explorer bevoordelen, vooral als het gaat om bedrijven en overheidsorganisaties. Volgens de nieuwste Netmarketshare- nummers gebruikt bijna 8% van de gebruikers nog steeds Internet Explorer, in tegenstelling tot de 4% die Microsoft Edge gebruiken.

Dit is begrijpelijk, aangezien de meeste werkende mensen hun leven hebben doorgebracht met werken met Internet Explorer en niet met Edge of Google Chrome, en een interne applicatie hebben gebouwd die afhankelijk is van de zwakke punten. Microsoft dringt er echter niet bij bedrijven op aan IE te gebruiken vanwege een eenvoudige reden dat het niet veilig is. Microsoft heeft een hele blogpost gepubliceerd waarin een licht werpt op de problemen van het gebruik van IE en waarom gebruikers naar moderne browsers moeten gaan.

"Internet Explorer is een compatibiliteitsoplossing. We ondersteunen hier geen nieuwe webstandaarden voor en hoewel veel sites goed werken, testen ontwikkelaars over het algemeen niet tegenwoordig op Internet Explorer. Ze testen op moderne browsers. Dus, als we onze vorige aanpak zouden voortzetten, zou je eindigen in een scenario waarin je, door je te optimaliseren voor de dingen die je hebt, uiteindelijk geen nieuwe apps meer kunt gebruiken als ze uitkomen. Naarmate nieuwe apps met grotere frequentie uitkomen, willen we u helpen voorkomen dat u een steeds groter deel van het web moet missen!"

Microsoft wees er ook op dat veel websites de IE-webstandaarden nog steeds volgen, waardoor ze beter werken in Internet Explorer. Dat gezegd hebbende, zei Microsoft dat dit moet veranderen omdat de oude normen niet veilig zijn en een "technische schuld" zijn.

Hoewel Microsoft aanstootgevend is voor de gebruikers van Internet Explorer, valt niet te ontkennen dat IE nog steeds populair is. Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat Internet Explorer geen levensvatbare browser is en dat het bedrijf er niets meer mee te maken wil hebben. Oude gewoonten sterven echter hard en hetzelfde geldt voor Internet Explorer.