></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Gebruik de krachtige Herstel Omgeving van Windows

Alle huidige versies van Windows bieden een ingebouwde, onafhankelijk opstartbaar command-line omgeving die u kunt gebruiken om zware problemen te kunnen oplossen en gebruiken voor onderhoudstaken.

Dit gespecialiseerde systeem is niet voor iedereen; er is geen grafische interface en een karige ingebouwde hulp. Maar als u een ervaren gebruiker bent, kunt u dat deze relatief obscure optie vinden.
2-07-2016

Alle huidige versies van Windows bieden een ingebouwde, onafhankelijk opstartbaar command-line omgeving die u kunt gebruiken om zware problemen te kunnen oplossen en gebruiken voor onderhoudstaken.

Dit gespecialiseerde systeem is niet voor iedereen; er is geen grafische interface en een karige ingebouwde hulp. Maar als u een ervaren gebruiker bent, kunt u deze relatief obscure optie vinden.

Het biedt een snellere en meer uitgebreide oplossing van problemen dan de meer traditionele methoden vooral als Windows niet wil starten.

Een deel van de taken die u kunt uitvoeren zijn onder meer:

• Herstellen van de gebruiker gegevens en bestanden van uw belangrijkste schijf of schijven, zelfs als uw gewone Windows-installatie niet wil starten.
• Het doen van diepgaande harde schijf onderhoud, herstel, of set-up.
• installeren, opnieuw installeren of wijzigen van de huidige Windows installatie.
• Het vastleggen en het toepassen van Windows-systeem images (back-up).

Een offline toolkit voor de reparatie van Windows

De Windows Recovery Environment (WinRE) is gebaseerd op het Windows Preinstallation Environment (WinPE). Beide zijn verkrijgbaar in alle Windows-versies van Vista tot en met Windows 10.

Dit artikel gaat vooral over WinRE in Windows 10, maar Windows 8.(1) is zeer vergelijkbaar. En veel van de concepten zijn ook van toepassing op de Windows 7 en de Vista-versies. U vindt aanvullende algemene-WinRE / PE informatie en versie-specifieke details in de referenties aan het eind van dit artikel.

WinRE voor Windows 10 is de thuisbasis van een aantal functies en kenmerken: de uitgeklede, opstartbare, command-line versie van Windows, dat is het belangrijkste focus van dit artikel met verder: Reset met "Hou mijn bestanden" en "Verwijder alles" opties, System Restore, System Image Herstel, en Opstart Reparatie. WinRE biedt ook een manier om het Windows opstart gedrag te veranderen, en een functie om het systeem terug te zetten naar de vorige build.

De command-line versie in WinRE voor Windows kan de ‘look en feel’ van een standaard desktop commando venster hebben, maar het is echt heel anders; het ondersteunt een gespecialiseerde set van tools die specifiek gericht zijn op reparatie en voor nuttige toepassing zijn afgestemd. Omdat het opstart en draait buiten uw standaard Windows-installatie, kan WinRE het antwoord zijn wanneer er echt iets slechts gebeurt er met uw Windows-installatie.

Zo zal WinRE u toegang geven tot uw pc-bestand systeem wanneer Windows dood in het water ligt. U kunt commando-interface van WinRE gebruiken om deze klassieke file-management tools (klik op de links voor meer info van Microsoft) draaien: Xcopy, Robocopy, Chkdsk, Diskpartinfo en DISM.

U kunt zelfs System File Checker gebruiken om de centrale systeem bestanden te repareren, zelfs als ze vervormd, beschadigd of geïnfecteerd met malware. (start: sfc / scannow [meer info]) Dit vergelijkt uw huidige systeem bestanden tegen een bron van bekende goede bestanden. Laten we zeggen, op een herstel schijf of dvd.

Het draaien van een volledig gescheiden Windows-omgeving

Wanneer opgestart, wordt WinRE een aparte en uitgeklede versie van Windows die grotendeels draait op een tijdelijke RAM-station (definitie), meestal aangeduid als station X :. Deze beperkte vorm van Windows heeft meestal hetzelfde versienummer als uw belangrijkste Windows-installatie, maar het heeft zijn eigen machine naam MIniNT. Dus, nogmaals, het is echt een geheel onafhankelijke Windows-versie die tijdelijk naast de inactieve belangrijkste exemplaar van Windows wordt uitgevoerd.

U kunt dit zien in figuur 1, dat de command-line omgeving van onze Windows 10 test PC een WinRE toont. De bovenste regel toont de RAM-schijf X: de locatie waar het zich bevindt. We zijn verder gegaan met het commando ver in de opdrachtprompt om het versienummer te tonen, dat is gelijk aan onze belangrijkste Windows-versie. Vervolgens typte we diskpart om aan te tonen dat deze tijdelijke Windows-installatie herkent wordt op onze pc als minint, hoewel onze normale setup een heel andere naam heeft.

Figuur 1. WinRE draait op een aparte RAM-station X: in een tijdelijke opstelling genaamd MININT.

Toegang tot de command-based herstel-systeem van Windows 10

Er zijn vier belangrijke manieren om toegang te krijgen tot WinRE in Windows 10 (opnieuw, Windows 8 is zeer vergelijkbaar, want Win7 en Vista info, zie de middelen die aan het eind van het artikel).

Vanuit Windows10: Als uw normale Windows-installatie werkt, klikt u op Start / Instellingen / bijwerken & security / Herstel; klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten en in het venster dat verschijnt, selecteert u Problemen oplossen / Geavanceerde opties / Command Prompt (zie figuur 2).

Figuur 2. De optie Opdrachtprompt in Win10 menu Problemen oplossen biedt gemakkelijke toegang tot WinRE.

Vanaf het herstel medium: Als u eerder van een recovery schijf of disc heeft opgezet (altijd een goed idee, zie MS info), start dan op met die schijf of disc, selecteert u de juiste toetsenbordindeling als daarom wordt gevraagd en selecteer Problemen / Geavanceerde opties / Opdrachtprompt.
Vanuit een installatie / setup disc of drive: Start uw pc vanaf uw Windows-installatie medium (bijvoorbeeld een DVD, installatie schijf, of een ISO van de Windows 10 download pagina. Op het eerste scherm, selecteert uw taal, tijd, valuta, en het type toetsenbord voor uw regio. Op het volgende scherm klikt u op Uw computer herstellen (zie figuur 3) en selecteer Problemen / Geavanceerde opties / Opdrachtprompt.

Figuur 3. WinRE kan worden geraadpleegd via een Windows-installatie / setup schijf of het station.

Automatische start: Windows zal normaal gesproken de Herstel Omgeving automatisch starten met bepaalde boot mislukkingen; bijvoorbeeld: na twee opeenvolgende mislukte pogingen om het hoofdbesturingssysteem te starten, als er twee opeenvolgende onverwacht afsluiten plaats vinden binnen twee minuten na voltooiing van het opstarten of na soorten van Secure Boot of Bitlocker fouten. Selecteer desgevraagd Problemen / Geavanceerde opties / Opdrachtprompt.

Maar u start WinRE, u wordt gevraagd om een ​​account te kiezen. Selecteer een account met beheerdersrechten en voer vervolgens het wachtwoord voor dat account.
Wanneer het commando venster van WinRE opent, zult u meestal de opdrachtprompt: X: \ Windows \ System32> zien (zie figuur 1). Van daaruit voert standaard reparatie en onderhoud commando’s uit zoals chkdsk, sfc, diskpart, enzovoort. U kunt ook gebruik maken van de gemeenschappelijke Windows-directory / map commando's om te bewegen in het systeem (zijn bijvoorbeeld, Cd naar de directory / map en dir veranderen aan de inhoud van de directory / map weer te geven).

Voorbeeld: Herstel bestanden van Windows die niet wil opstarten

Nogmaals, er zijn veel dingen die u kunt doen binnen het WinRE commando venster. Bijvoorbeeld, hier is hoe u bestanden kunt herstellen van een Windows-installatie die niet opstart.

Begin met het opstarten van uw herstel medium of een installatie schijf / DVD / ISO, zoals hierboven beschreven.
Zodra het commando venster van WinRE opent, moeten al uw normale schijven, mappen en bestanden beschikbaar zijn via de standaard command-prompt commando's. Merk echter op dat uw primaire Windows-installatie en de bijbehorende stations meestal verschillende station letters hebben toegewezen gekregen. Bijvoorbeeld, de standaard station C: kan binnen WinRE station D zijn.
In het kort, want minimalistische Windows-installatie van WinRE, gestart vanaf de X: RAM-station, de andere schijfletters van de pc kunnen tijdelijk door elkaar worden geschud. Maar ze doen allemaal hun normale taken wanneer u de WinRE omgeving verlaat.
U kunt de nieuwe tijdelijke station aanduiding voor uw belangrijkste Windows-installatie vinden met slechts een minuut of twee speling. Voer andere schijf letters in tot u de vertrouwde inhoud heeft gevonden. U weet dat u op de juiste plek bent als u de volgende folder vind:
{Nieuwe tijdelijke Drive letter}: \ Users \ {uw normale Windows username}

Bijvoorbeeld, op de X:\Windows\System32> prompt C: dit zal u overschakelen naar wat WinRE momenteel aanwijst als de C: schijf. Voer CD gebruikers in en druk op Enter. Als u een foutmelding krijgt als "Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden" of u typt "dir" in en het station is leeg, probeer dan de volgende, hogere letter van het alfabet: D :, E:, enz.

(Opmerking: De A: en B: stations zijn gereserveerd voor de oude stijl floppy disk operaties, u kunt deze overslaan).

Na het inschakelen van de volgende hogere station letter, voert u cd gebruikers opnieuw in en druk op Enter. Als u niet beschikt over een map met uw normale Windows- gebruikersnaam, ga dan weer naar de volgende hogere station letter.

Herhaal dit proces totdat u de map met de juiste gebruikersnaam heeft gevonden; u bent nu klaar om toegang te krijgen tot uw bestanden en gegevens. Gebruik kopiëren, Xcopy, Verplaatsen, Robocopy of een soortgelijke opdracht om uw gegevens te verplaatsen naar een andere locatie, een die is buiten de opgestarte systeem schijf staat.
Figuur 4 toont hoe dit werkt op ons systeem. Wij ontdekte al snel wat onze C: schijf was geweest, deze was (tijdelijk) toegewezen aan drive E:.

Figuur 4. Door eenvoudig proberen en fouten maken, vonden we onze test gebruiker bestanden op de tijdelijk aangewezen E: drive.

Van e: \ Users \ Fred, we konden makkelijk navigeren naar onze voorbeeld gebruiker mappen en bestanden kopiëren, plakken, hernoemen, of doe wat we zouden moet doen om de mappen en bestanden te herstellen.

Volledige details zijn online beschikbaar

Het bovenstaande voorbeeld is slechts het oppervlak van wat u kunt doen met de Windows Recovery Environment (en het Windows Preinstall Environment waarop het is gebaseerd). Hier zijn een aantal uitstekende middelen die u kunt gebruiken om dieper onder het oppervlak te komen.

Windows Recovery Environment / WinRE:

• "Windows Recovery Environment (Windows RE)" - MSDN
• "Windows RE oplossen features" - MSDN
• "Windows Recovery Environment (Windows RE) Overzicht" - TechNet
• "Wat is Windows RE?" - TechNet
• "Windows Recovery Environment" - Wikipedia
• "Hoe kan ik Windows Recovery Environment Openen in Windows 7" - TechNet
• "Werken met Windows Recovery Environment in Vista" - TechTarget.com

Windows Preinstallation Environment / WinPE:

• "Windows PE (WinPE)" - MSDN
• "Wat is Windows PE?" - TechNet
• "Downloaden WinPE (Windows PE)" - TechNet
• "Windows Preinstallation Environment" - Wikipedia