| Softwaregeek

Er was een onverwachte sprong in het aantal positieve COVID-19 tests tijdens het weekend in Engeland, toen 16.000 positieve gevallen werden toegevoegd, cijfers die waren gemist vanwege een Excel-bug.

Een woedend schuldspel is gaande vandaag nadat 15.841 gevallen van het coronavirus werden gemist als gevolg van een computerstoring wat betekent dat duizenden meer potentieel geïnfecteerde contacten niet zijn opgespoord.

De gegevens zijn opgeslagen in een Excel-spreadsheet die de maximale grootte heeft bereikt (een bug die sinds 2013 al bekent is) en daarom niet verder kunnen worden bijgewerkt.

Ongeveer 15.841 gevallen tussen 25 september en 2 oktober werden niet geüpload naar het regeringsdashboard.

De gegevens werden niet alleen gebruikt voor eenvoudige statistieken, maar details werden niet doorgegeven aan contract tracers, natuurlijk was de perceptie van de huidige status van de pandemie onnauwkeurig, informatie die werd gebruikt om te beslissen over afsluitingsgebieden.

Volksgezondheid Engeland krijgt de schuld, maar een ambtenaar reageerde door te zeggen: “We rapporteren de gegevens wanneer ze deze verzenden. We hebben het niet begrepen.”

Alle openstaande gevallen werden onmiddellijk om 1 uur’ s ochtends op 3 oktober overgebracht naar het contactopsporingssysteem en er werd een grondige beoordeling van de volksgezondheidsrisico’s uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uitstaande gevallen prioriteit kregen voor het effectief traceren van contacten,

zei de gezamenlijke medische adviseur Susan van Test and Trace en Public Health England Hopkins.

De bestanden zijn nu opgesplitst in kleinere bestanden om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet.

Pin It on Pinterest