| Softwaregeek

Wat u moet weten

  • U kunt PWA’s binnenkort verwijderen via de app Instellingen, Configuratiescherm en Startmenu.
  • Momenteel moet u voor het verwijderen van PWA’s het menu of de instellingen van de PWA in uw browser gebruiken.
  • De nieuwe functie is al beschikbaar in de ontwikkelaars versie van Microsoft Edge.

Google brengt een functie die al door Edge wordt ondersteund naar Chrome 86, waar u PWA’s kunt verwijderen uit Windows 10 instellingen en vervolgens de app kunt verwijderen uit Chrome.

Het verwijderen van een PWA door er met de rechtermuisknop op te klikken vanuit het menu Start, de app Instellingen of het Configuratiescherm te gebruiken, is een meer natuurlijke manier om iets van uw pc te verwijderen en zorgt ervoor dat PWA’s die via browsers zijn geïnstalleerd meer aanvoelen als native apps.

De functie is al geïmplementeerd in de bètaversies van Microsoft Edge en het doel is om dezelfde functie uit te rollen naar alle Chromium-browsers.

Een PWA verwijderen

Verwijderen van een Windows-, Mac- of Linux-computer

  1. Open Chrome browser op uw computer.
  2. Ga naar een website die u wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan [sitenaam] verwijderen.

Tip: U kunt PWA’s ook beheren via chrome://apps.

| Softwaregeek

Microsoft heeft gewerkt aan wat zij een Hosted App-model noemen, dat een wildgroei aan manieren mogelijk heeft gemaakt om apps te installeren en uit te voeren op Windows 10, en het proces lijkt momenteel vruchten af ​​te werpen, inclusief het recente voorbeeld van het kunnen pinnen van streaming Android-apps naar uw Windows 10 taakbalk via de app uw telefoon.

Pin It on Pinterest