Het beheren van privacy en het verwijderen van bloatware in Windows zijn twee van de belangrijkste, maar vervelende taken voor het houden van een veilig en schoon systeem.

Het is een van de bedrijven die u nodig heeft voor het uitvoeren van een snelle controle op de privacy instellingen. Het laat u ook een aantal van de minder nuttige apps uitdunnen die zijn opgenomen in Windows 10. Kent u iemand die Zune nog gebruikt?  


Onlangs hoorden we van Mirinsoft van plan was om een bloatware extensie toe te voegen aan Spydish. Maar blijkbaar was er een verandering in het plan. In plaats daarvan creëerde het bedrijf een zelfstandig juweeltje genaamd Bloatbox.

Neem gerust een kopie van de nieuwe app van de site van de auteur. Laten we ermee beginnen!  

Onthoud die momenten waarop u werkt via het scherm Apps van Windows Instellingen / Apps om programma’s te verwijderen waarvan u zeker weet dat u ze nooit zult gebruiken? Neem de app “People” bijvoorbeeld; kent u iemand die het gebruikt? Maar als we proberen om de app te verwijderen, is die optie inactief “Microsoft heeft besloten dat “People” is zo ‘belangrijk’, dat het altijd deel moet uitmaken van Windows.

Figuur 1. De knop Verwijderen / Uninstall voor people wordt grijs weergegeven. U kunt het niet verwijderen.

Gelukkig, speelt Bloatbox niet volgens de regels van Microsoft, het helpt u niet alleen om welke inheemse bloatware dan ook te verwijderen wat anders wordt verhindert door een inactieve verwijderknoop, het verwijdert ook Apps van Vensters die zelfs niet worden vermeld; zoals Zune Muziek en Zune Video. Hoe groot is de kans dat de Zune-speler ooit een comeback maakt?

Figuur 2. Is er iemand die nog steeds met behulp van een Zune muziekspeler naar muziek luistert??

Als u het Bloatbox ZIP-bestand  hebt gedownload, neemt u even de tijd om het uit te pakken (ZIP bestand) en Bloatbox.exe uit te voeren, verdere installatie is niet nodig. Ja, het is draagbaar!

Bloatbox heeft slechts één scherm en het is zeer eenvoudig in gebruik.

Figuur 3. Bloatbox is een app met één scherm.

Aan de linkerkant staan in Bloatbox alle Microsoft apps die momenteel op uw systeem zijn geïnstalleerd. Als u apps wilt verwijderen selecteert u die app, houdt de CTRL ingedrukt wanneer u meerdere wilt verwijderen, klik op de apps voor selectie. Klik vervolgens op Geselecteerde toevoegen “de ongewenste bloatware (Apps) wordt dan weergegeven in het rechtse deelvenster “Apps verwijderen” .

Figuur 4. Het selecteren van apps voor verwijdering is snel en eenvoudig in Bloatbox.
Figuur 5. In dit voorbeeld ziet u MS People, MS  Zune Muziek en Zune Video toegevoegd aan de “Verwijder” lijst.

Als u  van gedachten verandert op een of meer van de items in Apps verwijderen, selecteert u ze in de lijst en klikt u op Geselecteerd verwijderen.

Figuur 6. U kunt alle items in de lijst Apps verwijderen ongedaan maken met de knop Geselecteerd verwijderen.  

Een vriendelijke WAARSCHUWING: Bloatbox geeft u geen enkele manier om verwijderde apps opnieuw te installeren. In sommige  gevallen moet u Windows 10 herstellen om ze terug te krijgen. U kunt ook een PowerShell-opdracht gebruiken, zoals vermeld in onderstaand Bericht van Microsoft-community. Dus wees  absoluut zeker over welke apps u wilt verwijderen voordat u de volgende stap zet. Zoals altijd, zorg voor een recente  back-up van uw systeem.

Dus als u er echt zeker van bent bent dat u de geselecteerde apps van uw pc wilt verwijderen, Klik op de knop Verwijderen aan de onderkant van het scherm!

Figuur 7. Zodra u klikt op Uninstall zullen de gekozen apps zijn verdwenen.

Zo gemakkelijk is het. Bloatbox geeft u de mogelijkheid om alle apps in een keer te verwijderen, Het advies is echter om het meer in overleg te doen. Begin met een paar van de apps, om uit te proberen, negeer alles wat u misschien ooit wilt gebruiken.

Opmerking: De Bloatbox-community heeft een gemeenschap-pakket extensie gemaakt meer info die van PowerShell scripting gebruikt. Wees uiterst voorzichtig met deze optie. Als er iets misgaat met uw systeem, is het allemaal aan u..

Figuur 8. Bloatbox Community-pakket verwijdert meer Windows apps en functies. Maar het is riskant..

Een laatste functie: Wanneer u Bloatbox opstart, ziet u een koppeling ‘Opnieuw starten als uw Windows 10 is geladen met bloatware’ in het rechter deelvenster. Deze functie is geweldig als u een pc heeft gekocht met Windows 10 er vooraf op geïnstalleerd en u ontdekt dat de fabrikant een stapel ongewenste software erop heeft gedumpt. Houdt er echter rekening mee dat sommige van die aangepaste software van de leverancier nuttig kan zijn in “systeem onderhoud”.

Figuur 9. De start vers als uw Windows 10 is  geladen met bloatware link zal schoon uit leverancier geïnstalleerde  apps.

We hopen dat u wat kunt gebruiken uit dit artikel en dat het van grote nut mag zijn.

Pin It on Pinterest