De problemen zijn nu verholpen door een tijdelijke oplossing.

De nieuwe Edge browser van Microsoft crashte willekeurig toen gebruikers vanavond in de adresbalk typten. De problemen lijken Edge gebruikers te hebben getroffen die Google als de standaardzoekmachine hadden geselecteerd. Microsoft heeft het probleem onderzocht en zegt nu te zijn opgelost.

De crashes van Microsoft Edge begonnen vanochtend rond 05:00 uur CET en hadden gevolgen voor macOS- en Windows gebruikers. Microsoft heeft het probleem opgelost na vier uur van crashes, maar het is niet duidelijk waarom ze alleen beperkt waren tot Google zoekmachine in Edge. Als gebruikers binnen Edge overstapten naar de Bing-zoekmachine of een andere zoekmachine, zijn de crashes nooit voorgekomen.


Microsoft heeft aanbevolen zoeksuggesties in edge://settings /search uit te schakelen als tijdelijke oplossing. Softwaregeek.nl heeft de oplossing getest en loste het probleem op als u Google had ingesteld als uw standaardzoekmachine.
Microsoft beveelt nu aan dat Edge-gebruikers alle instellingen die ze hebben gewijzigd terugdraaien omdat de adresbalk crasht nu is opgelost.

Pin It on Pinterest