Een e-mail met als onderwerp ‘Haast u! bedankt dat u onze gewaardeerde klanten bent’ het is een valse mail. De phishingmail nodigt u uit tot verder lezen, maar u kunt hem beter ongelezen verwijderen.

Het valse mailtje heeft als afzender {K_P_N}.{NL}, een creatieve, maar ongeloofwaardige manier om de ontvangers te laten denken dat het om een e-mail van KPN gaat. U begrijpt natuurlijk al dat de afzenders criminelen zijn die proberen mensen op te lichten en hun gegevens buit te maken.

De phishingmail meldt dat KPN 100 willekeurige mensen uitnodigt voor een klantenonderzoek. U bent een van de ‘gelukkigen’ die door deelname een ouder model iPhone of Samsung kan krijgen.

Nog los van het feit dat een oude telefoon geen geweldige prijs is; waarom zou KPN willekeurige mensen ondervragen, met een klantenbestand van miljoenen?Het verhaal van deze e-mail is niet erg overtuigend. Onder in het mailtje staat een link naar een website (klik hier NOOIT op). Die verwijst lezers niet naar de website met het onderzoek, maar naar een besmette website.


Pin It on Pinterest