Twee jaar geleden kondigde Microsoft het einde van wachtwoorden aan en zei dat Windows Hello technologie zou betekenen dat gebruikers zich kunnen aanmelden bij websites zonder een willekeurige reeks tekens te hoeven onthouden. Dit volgde op de certificering van Windows Hello als zijnde FIDO2-compatibel. Met deze certificering kan elk compatibel apparaat met Windows 10 biometrische gegevens of pincodes van Windows Hello gebruiken om toegang te krijgen tot hun apparaten, apps, online services en netwerken met FIDO Certified-beveiliging. Uiteindelijk is echter waarschijnlijk het enige belangrijke gebruik van Windows Hello ironisch genoeg om uw wachtwoorden in de Chrome-browser te onthullen. Enter stage verliet Apple, die in februari 2020 lid werd van de FIDO2-alliantie, en kondigde deze week ondersteuning aan voor FIDO2 via TouchID en FaceID in hun Safari-browser op de iPhone.

In tegenstelling tot Microsoft heeft Apple eigenlijk de kracht om web ontwikkelaars en de wereld in het algemeen te bewegen, zoals Apple in het verleden herhaaldelijk heeft aangetoond.Zoals een analist opmerkt:

De acceptatie van Apple zou echter de grotere biometrische beweging kunnen stimuleren. Dit komt gedeeltelijk door de manier dat Apple gecompliceerde technologie consumentvriendelijk weet te maken en het werk van gebruikerseducatie op zich te nemen. Apple heeft ook een aanzienlijke gemeenschap van ontwikkelaars die enthousiast worden over het uitrollen van de nieuwste technologie van Apple.

We verwachten dat websites over zichzelf heen vallen om iPhone wankele browsers te berechten, en hopelijk zullen website-eigenaren niet voorkomen dat niet-Safari-gebruikende browsers het daadwerkelijke einde van wachtwoorden genieten.

Pin It on Pinterest