| Softwaregeek
Dit nep 5G schild wordt op Internet door criminelen verkocht

Een apparaat dat meer dan € 333 kost, het belooft uw gezin tegen 5G te ‘beschermen’ met baanbrekende kwantumtechnologie, maar werkt het ook?

De uitrol van de nieuwe mobiele 5G netwerken begon pas afgelopen zomer in het England (GB) en heeft zich nog niet buiten de stedelijke gebieden gerealiseerd. Maar in het hele land is er al een huisnijverheid die bescherming biedt tegen de vermeende negatieve gevolgen voor de gezondheid, ook al zijn ze door regelgevers en reguliere wetenschappers afgewezen.

De 5 BioShield werd aanbevolen door een lid van de 5G Adviescommissie van de gemeente Glastonbury, die heeft verzocht om een ​​onderzoek naar 5G. Een van de negen externe leden, Toby Hall, zei: “We gebruiken dit apparaat en vinden het nuttig”, en gaven een link naar de website die het beschrijft als een USB-stick die “bescherming biedt voor uw huis en gezin, dankzij de draagbare holografische nanolaag katalysator, die kan worden gedragen of in de buurt van een smartphone of een ander apparaat dat elektrische, straling of EMF [elektromagnetische velden] uitzendt “kan worden geplaatst.

“Door middel van een kwantum oscillatie brengt de 5 BioShield USB-sleutel de storende frequenties die voortkomen uit de elektrische mist veroorzaakt door apparaten, zoals laptops, draadloze telefoons, wifi, tablets, enzovoort, in evenwicht en harmoniseert deze opnieuw”, voegt hij eraan toe.

Elk van deze USB-sleutels kost £ 339,60 inclusief btw, maar er is een speciale aanbieding van drie voor £ 958,80 zo’n €1065.99

Maar op het eerste gezicht lijkt het precies dat te zijn: een USB-stick met slechts 128 MB opslagruimte.

“Dus wat is het verschil tussen een vrijwel identieke ‘kristal’ USB-sleutel die verkrijgbaar is bij verschillende leveranciers in Shenzhen, China, voor ongeveer £ 5 of € 8 per sleutel?” vraagt ​​Ken Munro, wiens bedrijf, Pen Test Partners, gespecialiseerd is in het uit elkaar halen van elektronische consumentenproducten om kwetsbaarheden in de beveiliging op te sporen.

En het antwoord lijkt een ronde sticker te zijn.

“Nu, we zijn geen 5G kwantumexperts, maar die sticker lijkt opmerkelijk veel op een sticker die verkrijgbaar is in vellen van briefpapierleveranciers voor minder dan een cent per stuk”, zegt hij.

‘Tijdsdilatatie’

De heer Munro en zijn collega Phil Eveleigh gingen verder met het demonteren van de USB-sleutel om erachter te komen of er binnenin een knetterende elektronica zat.

Maar alles wat ze vonden was een LED-lampje op de printplaat, vergelijkbaar met die op een andere USB-sleutel. Een zoektocht in Companies House laat zien dat de twee directeuren van BioShield Distribution Anna Grochowalska en Valerio Laghezza zijn.

Beiden lijken eerder betrokken te zijn geweest bij een bedrijf genaamd Immortalis, dat een voedingssupplement verkoopt genaamd Klotho Formula.

De website, die qua ontwerp nogal lijkt op die van de BioShield, zegt dat Klotho Formula een “eigen procedure gebruikt die leidt tot relativistische tijdsdilatatie en biologische kwantumverstrengeling op DNA-niveau”.

‘Gevoelige informatie’

Mevrouw Grochowalska vertelde dat haar bedrijf de enige wereldwijde distributeur van de 5G BioShield was, maar dat het het product niet produceerde of in eigendom had.

5GBioShield USB-sleutel
Op het apparaat was een sticker geplakt die gemakkelijk te verwijderen was

“We zijn in het bezit van een heleboel technische informatie, met veel back-up historisch onderzoek,” zei ze.

“Zoals u begrijpt, zijn we om voor de hand liggende redenen niet bevoegd om al deze gevoelige informatie volledig bekend te maken aan derden.”

En ze verwierp de suggestie om een ​​product van £ 5 voor meer dan £ 300 te verkopen, onredelijk was.

“Met betrekking tot de kostenanalyse die uw onderzoek heeft opgeleverd, denk ik dat het gebrek aan diepgaande informatie u niet zal drijven tot de exacte berekening van onze uitgaven en productiekosten, inclusief de kosten van IP [intellectuele eigendomsrechten], en dus door, ‘zei ze.

“Het is daarom moeilijk om je evaluatie serieus te nemen, omdat je de achtergrondfeiten kennelijk niet op een zinvolle manier hebt onderzocht.”

‘Meer dromen’

De heer Hall zei dat zijn opmerkingen in het rapport van de 5G Adviescommissie van de gemeente Glastonbury niet mogen worden gezien als een aanbeveling om het product te kopen.

Uit elkaar getrokken USB-stick
Pen Test Partners hebben geen elektronica in de USB-stick gevonden die het als ongebruikelijk zou markeren

Maar hij had er geen spijt van dat hij hem had gekocht en sinds hij de stekker in het stopcontact had gestoken, had hij gunstige effecten gevoeld, waaronder ’s nachts kunnen slapen en meer dromen hebben.

‘Ik voelde ook rustiger in huis’ , vertelde hij.

En hij had gedacht dat het bedrijf mogelijk een systeem zou kunnen ontwikkelen dat de hele stad Glastonbury zou kunnen beschermen tegen de effecten van straling van elektromagnetische velden.

Bron BBC

Pin It on Pinterest