| Softwaregeek

Dit zijn de stappen die u kunt volgen om uw vergrendelingsscherm permanent uit te schakelen in Windows 10.

1. Open de Register-editor op Windows 10 door regedit in het zoekvak te typen.  Windowstoets + R en typ regedit in het vak “uitvoeren” en druk op Enter. Klik op Ja wanneer het vak Gebruikersaccount beheer (UAC) verschijnt om de Register-editor als Administrator uit te voeren.
2. Ga in de Register-editor naar het volgende pad: 

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Personalisation

3. Maak een nieuwe DWORD-waarde (32-bits) door met de rechtermuisknop in het rechter deelvenster te klikken, Nieuw te selecteren en vervolgens DWORD (32-bit) Waarde en noem de DWORD (32-bit) Waarde NoLockScreen . 4. Dubbelklik op NoLockScreen en wijzig de hexadecimale waarde van 0 in 1 . 5. Klik op OK wanneer u klaar bent en sluit u de Register-editor.

Voor alle versies van Windows 10

Wanneer u uw Windows 10 pc opstart, voegt het vergrendelscherm ook een extra toetsaanslag toe aan het aanmeldingsproces. Het vergrendelingsscherm is het scherm dat u ziet wanneer u uw Windows 10 pc vergrendelt of opnieuw opstart of wanneer uw pc automatisch wordt vergrendeld nadat u deze niet meer gebruikt. U moet het vergrendelingsscherm sluiten om het inlogscherm te kunnen zien en in te loggen bij Windows 10. Gebruikers kunnen het vergrendelingsscherm sluiten met aanraking, het toetsenbord of door het omhoog te slepen met de muis. Deze instructies laten u zien hoe u het vergrendelingsscherm op Windows 10 kunt in- of uitschakelen.

Om aan de slag te gaan, moet u zijn aangemeld als beheerder om de nodige wijzigingen aan uw vergrendelingsscherm op Windows 10 te kunnen aanbrengen. 

Let op : als beveiligd inloggen is ingeschakeld op uw pc en u op CTRL + ALT + DELETE- toetsen tegelijkertijd moet drukken op het vergrendelingsscherm, voordat u zich aanmeldt, kunt u geen van deze stappen uitvoeren en het vergrendelingsscherm op uw pc kan niet worden uitgeschakeld. 

Zodra u de volgende stappen hebt voltooid, gaat Windows 10 altijd rechtstreeks naar de aanmelding prompt en slaat het vergrendelingsscherm permanent over.

1. Open de Register-editor op Windows 10 door regedit in het zoekvak te typen . Klik op Ja wanneer het vak Gebruikersaccountbeheer (UAC) verschijnt om de Register-editor als beheerder uit te voeren. 

| Softwaregeek

2. Ga in de Register-editor naar het volgende pad: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Personalisation
3. Maak een nieuwe DWORD-waarde (32-bits) door met de rechtermuisknop in het rechter deelvenster te klikken, Nieuw te selecteren en vervolgens DWORD (32-bit) Waarde en noem de DWORD (32-bit) Waarde NoLockScreen . 

| Softwaregeek

4. Dubbelklik op NoLockScreen en wijzig de hexadecimale waarde van 0 in 1.

| Softwaregeek

5. Klik op OK wanneer u klaar bent en sluit u de Register-editor.

Als u wilt, kunt u uw computer opnieuw opstarten, maar het vergrendelingsscherm is al uitgeschakeld via de registerbewerking die u zojuist hebt gemaakt. Druk tegelijkertijd op CTRL + ALT + DELETE en kies ervoor om uw pc te vergrendelen om te controleren of het vergrendelingsscherm permanent is uitgeschakeld.

Vanaf nu zal uw Windows 10 pc het vergrendelingsscherm volledig omzeilen en rechtstreeks naar de inlog prompt gaan. Van daaruit kunt u uw wachtwoord, pincode, afbeeldingswachtwoord invoeren of Windows Hello gebruiken om in te loggen op Windows 10. Als u in de toekomst het vergrendelingsscherm op uw Windows 10 pc opnieuw wilt inschakelen, verwijdert u de NoLockScreen DWORD-waarde uit de Register-editor of stelt u de NoLockScreen DWORD-waarde in op 0 .

Pin It on Pinterest