| Softwaregeek

Zeven redenen waarom het overslaan van de gratis antivirus het beste voor u is.

Nu cybercriminelen steeds geniepiger en ingenieuzer worden, is het nog nooit zo belangrijk geweest om uw computer te beschermen tegen virussen en malware.

Maar met gratis antivirussoftware die steeds indrukwekkendere functielijsten krijgt en steeds uitgebreidere bescherming wordt ingebouwd in besturingssystemen zoals Windows 10 en MacOS, groeit de gedachte dat betalen voor een antivirusservice niet langer een noodzaak is.

Desalniettemin, of u ervoor kiest om voor antivirussoftware te betalen, zal waarschijnlijk afhangen van hoe u met de online wereld omgaat en hoeveel u moet verliezen als uw computer in gevaar komt.

1. Een breder scala aan functies

Het sterkste argument is dat u betaalt voor uw bescherming. Bedreigingen van online fraudeurs en hackers gaan tegenwoordig veel verder dan alleen virussen en malware. In tegenstelling tot de meeste freeware antivirussoftware, bieden betaalde oplossingen meestal een volledige reeks tools en functies in één bundel, waardoor u een veel breder scala aan bescherming tot uw beschikking heeft. Deze add-ons bevatten vaak het volgende:

  • Anti-phishing : hoewel moderne webbrowsers nu enige mate van anti-phishing bieden, bieden betaalde pakketten vaak hun eigen, meestal superieure bescherming tegen dergelijke aanvallen, waardoor u wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke websites en berichten die bedoeld zijn om uw gegevens te stelen.
  • VPN : vooral handig voor mensen die niet thuis werken, VPN-functies (Virtual Private Network) leiden uw webverkeer om, bieden een beschermingslaag bij het gebruik van openbare Wi-Fi en kunnen het land simuleren waarin u zich bevindt, zodat u toegang hebt tot services die anders geblokkeerd in uw gastland.
  • Anti-ransomware : een groeiend gebied van online fraude en afpersing, premium oplossingen bieden ingebouwde functies die voorkomen dat ransomware virussen uw gegevens blokkeren. Dit werkt vaak doordat de gebruiker mappen op zijn harde schijf selecteert die niet toegankelijk zijn voor niet-geautoriseerde programma’s.
  • Extra beveiliging voor online bankieren : veel premium AV-services activeren en verhogen automatisch uw browserbeveiliging wanneer u websites voor online bankieren bezoekt.
  • Wachtwoordmanagers : de functie biedt meer beveiliging voor uw online accounts en stelt u in staat automatisch in te loggen op sites en services met uw gegevens opgeslagen in een veilig gecodeerde wachtwoordkluis.

2. Gebruiksgemak

Hoewel er tal van afzonderlijke, speciale programma’s zijn die alle hierboven genoemde taken uitvoeren, en in sommige gevallen effectiever, kan het beheer van uw beveiliging een veel gemakkelijkere manier zijn om bedreigingen het hoofd te bieden als ze allemaal in één programma zijn gebundeld.

3. Ondersteuning op afroep

Gratis antivirussoftware bevat zelden technische of telefonische ondersteuning, wat over het algemeen standaard is met betaalde opties. Als u een probleem tegenkomt terwijl u een gratis oplossing gebruikt, bent u vaak overgeleverd aan FAQ-pagina’s of gebruikersforums om elk probleem dat u ondervindt op te lossen. In een situatie waarin u het slachtoffer bent van een ransomware-aanval, kan een vertraging bij het verkrijgen van een oplossing rampzalig zijn. Bitdefender, Norton en Kaspersky bieden allemaal uitgebreide ondersteuningsopties, waaronder telefoonlijnen en livechat.

| Softwaregeek

4. Betere dekking voor bedrijven

Het is één ding om ervoor te zorgen dat de persoonlijke laptop die u gebruikt voor Netflix en chill veilig is, maar als u uw machine voor zaken gebruikt, heeft u waarschijnlijk verschillende bedreigingen en beveiligingsbehoeften. Als u een kleine organisatie runt met een aantal computers die worden gebruikt en klantgegevens worden opgeslagen, moet u rekening houden met verschillende niveaus van technische bekwaamheid en veilige browse- en downloadgewoonten bij het personeel, waardoor u een uitgebreider beveiligingssysteem krijgt vitaler.

5. Bescherming voor het hele gezin

Het internet is helaas niet een plek die kinderen veilig zelf kunnen verkennen. Daartoe hebben antivirusprogramma’s meestal een soort functionaliteit voor ouderlijk toezicht in de software ingebakken. Betaald voor antivirus levert u meestal een licentie om de software op verschillende machines uit te voeren – in tegenstelling tot gratis alternatieven – wat betekent dat u de computers van uw hele huishouden kunt beschermen met slechts één betaling.

6. E-mailbeveiliging

E-mail blijft voor fraudeurs nog steeds een van de meest waarschijnlijke manieren om uw gegevens via virussen en trojans in gevaar te brengen.

Een toevallige klik op een ogenschijnlijk onschuldig ogende afbeelding of links in een bericht kan ertoe leiden dat uw computer geïnfecteerd raakt. Premium antivirussen scannen automatisch inkomende berichten en bijlagen en waarschuwen u voor verdachte bestanden en potentiële bedreigingen.

| Softwaregeek

7. Efficiënter

Antivirussoftware had vroeger een welverdiende reputatie omdat het software hongerige software was. Vaak veroorzaakte het dat uw machine tot stilstand kwam tijdens het scannen van uw systeem, soms voelde het alsof de software een even grote belemmering was als het hebben van een echt virus op uw computer. Premium-oplossingen hebben tegenwoordig gelukkig een veel kleinere impact op uw systeem, draaien op de achtergrond met een minimum aan prestaties van uw computer en zijn meestal veel efficiënter dan hun gratis alternatieven.

Pin It on Pinterest