| Softwaregeek

Wat u moet weten

  • Sommigen suggereren dat het Corona virus afkomstig is uit de ruimte of is uitgevonden in een lab (Niet Waar!)
  • Anderen zeggen dat handdrogers en alcohol of chloor op uw lichaam spuiten u beschermen. (Niet Waar!)
  • Vreest u ook dat het virus wordt veroorzaakt door 5G (Niet waar!)
  • Corona virus symptomen: wat zijn ze en moet u naar een arts?

Het coronavirus is een wereldwijde pandemie, bizarre mythen en fake nieuws over de oorsprong ervan en hoe te behandelen en hoe het wordt veroorzaakt zijn ongebreideld online.

Complottheoretici en Fake nieuws sites speculeren dat het mobiele 5G-netwerk het virus heeft gecreëerd door ‘zuurstof uit de longen van mensen‘.

Een theorie doet de rondes op sociale media doet is het idee dat het virus door de mens is gemaakt en als biochemische wapen per ongeluk werd vrijgelaten uit een laboratorium in China.

Anderen hebben zelfs beweerd dat het komt door een neergestorte meteoor uit de ruimte op aarde.

Gevaarlijke theorieën over hoe het virus te behandelen – met inbegrip van het dousing zelf in chloor of alcohol – zijn dichtgeslagen door deskundigen die zeggen dat het jonge of beïnvloedbare mensen zou kunnen schaden.

Paul Hunter, een besmettelijke ziekten professor aan de Universiteit van East Anglia, waarschuwde de verspreiding van desinformatie kan ook leiden tot meer gevallen.

Hij zei dat nepnieuws leidt tot slecht advies en mensen die ‘grotere risico’s’ nemen tijdens gezondheidscrises. Vandaag het dodental steeg voorbij 3.300, met meer dan 96.000 gevallen bevestigd tot nu toe.

Hier, bij Softwaregeek.nl, willen we deze fabels de wereld uit helpen het zijn wilde, gekke en zelfs gevaarlijke beweringen over het virus:

1. Het 5G netwerk veroorzaakt het Corona virus niet

| Softwaregeek
De straling van deze 5G masten kan het Coronavirus NIET veroorzaken

De afgelopen weken circuleren op sociale media bizarre complottheorieën die beweren dat 5G het ‘coronavirus veroorzaakt’ door ‘zuurstof uit je longen te zuigen’.

Een bericht begon begin maart op een Facebook pagina met de naam: ‘Stop 5G UK‘ zo scandeerde het: ‘Wuhan is waar 5G werd uitgerold, dus dat veroorzaakt het virus.

‘Alles wat we zien in Wuhan is een ziekte door blootstelling aan overmatige 5G-straling, en verzwakt immuunsysteem?’

In een video op Twitter zei een onbekende vrouw: ‘5G absorbeert zuurstof, en dat is heel belangrijk om te weten‘ .

‘Op je zuurstofmoleculen, zitten kleine elektronen, die beginnen met 5G te oscilleren. Dus 5G absorbeert het de zuurstof en dan kan je hemoglobine de zuurstof niet opnemen’.

‘Dus hoe lang denk je dat het gaat om het menselijk lichaam om te vallen, omdat het plotseling niet kan nemen zuurstof in cellen?’

“De totale blootstelling zal naar verwachting echter laag blijven ten opzichte van de richtsnoeren en als zodanig mogen er geen gevolgen zijn voor de volksgezondheid.” 

Al de bovenstaande beweringen slaan nergens op en zijn totaal uit de lucht gegrepen; negeer deze als u ze online tegenkomt!

Het is waar dat Wuhan beschikt over een 5G-netwerk, maar er is geen enkel bewijs dat er een link is tussen het 5G netwerk en het virus.

Als u hierna de straling van de mobiele telefoon nog niet vertrouwd dan is de beste remedie zet uw mobiel uit en laat deze uitstaan!

Maar masten in brand steken is strafbaar en gevaarlijk en heeft totaal geen nut!

Niemand van ons zal waarschijnlijk een poging doen om 5G-complottheoretici ervan te overtuigen dat ze ongelijk hebben, maar we kunnen allemaal een rol spelen bij het delen van de juiste informatie met zoveel mogelijk mensen. Maar vergis u niet, 5G is veilig.

2. Het Corona virus is niet gemaakt in een lab

Een andere populaire samenzweringstheorie is dat het virus door de mens is gemaakt en opzettelijk of per ongeluk werd los gelaten door de Chinese of Amerikaanse overheid.

Op de 5G en straling groep op Facebook, is een artikel van Technology News (Fake nieuw site) dat beweert: ‘Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus is ontworpen als een bio-wapen dat ofwel opzettelijk of per ongeluk is vrijgegeven.’

Een ander gerucht suggereerde dat een ‘geheim Chinees lab heeft gewerkt aan een biologisch wapen dat is ontsnapt’.

| Softwaregeek

Er is echter absoluut geen bewijs om te stellen dat één van of beide beweringen op Facebook en andere fake media gelijk hebben, Facebook en Google hebben gezegd dat ze stappen ondernemen om deze desinformatie op de sociale media-site te bestrijden.

In het licht van deze valse beweringen, heeft de Harvard Medical School waarschuwde mensen om te vertrouwen op deskundigen, in plaats van niet-geverifieerde internet berichten, voor hun informatie.

Ze voegden eraan toe dat mensen ‘sceptisch moeten zijn over de ongeloofwaardige samenzweringstheorieën’.

3. Het virus kwam niet uit de ruimte 

| Softwaregeek
Berichten op sociale media en Fake nieuws sites suggereren dat het corona virus mogelijk uit de ruimte komt……

Rapporten op sociale media en Fake nieuws sites dat het corona virus mogelijk uit de ruimte komt. 

Een wetenschapper, professor Chris Wickramasinghe van het Buckingham Centre for Astrobiology, had gesuggereerd dat de uitbraak een ‘ruimteverbinding‘ had. 

Hij zei dat het mogelijk was dat het fragment van een komeet dat vorig jaar in China landde, deeltjes COVID-19 droeg die overleefden. 

Andere wetenschappers hebben de theorie echter verworpen door te zeggen dat het virus niet uit de ruimte kon komen omdat het zo nauw verwant is aan andere bekende coronavirussen, zoals verkoudheid. 

Dr. Dominic Sparkes, specialist in infectieziekten, vertelde IFL Science: ‘Het meest overtuigende bewijs dat SARS-CoV-2 niet van een meteoriet kwam, is dat het zo nauw verwant is aan andere bekende coronavirussen.

‘Het is nauw verwant aan het SARS-virus (severe acute respiratory syndrome) of (ernstig acuut ademhalingssyndroom) dat begon 2000 met een uitbraak veroorzaakte en het MERS-virus (Middle Eastern respiratory syndrome) dat momenteel nog steeds ziekte veroorzaakt.’ 

4. Een masker beschermt u niet tegen het virus

| Softwaregeek
Het dragen van een masker geeft ondeskundig gebruik een ‘schijnveiligheid’ zorg dat onze artsen en verpleegkundigen deze kunnen gebruiken

Gezichtsmaskers zijn bij veel retailers in Nederland en andere landen in de EU volledig uitverkocht omdat mensen zichzelf willen beschermen tegen het Corona virus. 

Sommige zijn te koop voor honderden Euro’s op websites zoals Amazon en retailers, waaronder Boots en verkopers van medische artikelen, zijn uitverkocht in de winkels en online.

Maar het RIVM heeft gezegd dat hoewel gezichtsmaskers een belangrijke rol spelen in klinische omgevingen zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen,verzorgingshuizen en thuishulp er ‘heel weinig bewijs‘ is dat ze het bredere publiek ten goede kunnen komen, het ondeskundig afdoen of opzetten kan besmetting in de hand werken

Ze voegen eraan toe:

‘Gezichtsmaskers moeten correct worden gedragen, regelmatig worden vervangen, op de juiste manier worden verwijderd, veilig worden verwijderd en in combinatie met een goede universele hygiëne worden gebruikt om effectief te zijn’.

‘Onderzoek toont ook aan dat de naleving van aanbevolen gedrag in de loop van de tijd afneemt bij het dragen van gezichtsmaskers voor langere periodes’.

‘Mensen die bezorgd zijn over de overdracht van infectieziekten, kunnen beter de prioriteit geven aan goede persoonlijke, ademhaling- en handhygiëne.’

En professor Brendan Wren van de London School of Hygiene and Tropical Medicine, zei dat maskers niet zullen voorkomen dat mensen besmet raken en zelfs de verspreiding ervan kunnen verergeren.

‘De maskers beschermen niet tegen het virus omdat het zo klein is. Het is duizenden malen kleiner dan bacteriën. 

 ‘Ik denk niet dat ze iets goeds doen. Ze zijn kleiner dan luchtdeeltjes voor vervuiling waar we ons zorgen over maken. Het wordt gewoon ingeademd. ‘ Aldus de professor.

5. Als u alcohol of chloor over uw lichaam spuit, wordt het virus niet verwijderd

Als COVID-19 eenmaal in uw systeem zit, heeft het geen zin om stoffen zoals alcohol en chloor op de huid te spuiten.

| Softwaregeek

Het is momenteel onduidelijk of een persoon COVID-19 kan krijgen door een oppervlak of voorwerp met het virus erop aan te raken en vervolgens zijn eigen mond, neus of ogen aanraakt .

Maar over het algemeen zijn er volgens de WHO enkele krachtige chemische desinfectiemiddelen die corona virus op oppervlakken kunnen doden. Deze zijn onder andere bleekmiddel en op chloor gebaseerde ontsmettingsmiddelen. 

Ze mogen niet op de huid worden gebruikt(!), omdat dit gevaarlijk kan zijn. Het wordt ook niet aanbevolen om eraan te ruiken. 

Ze kunnen schadelijk zijn voor de slijmvliezen het weefsel langs de mond, ogen en organen.

De WHO zegt: ‘Houd er rekening mee dat zowel alcohol als chloor nuttig kunnen zijn om oppervlakken te desinfecteren, maar dat ze onder de juiste aanbevelingen moeten worden gebruikt.’

6. Huisdieren kunnen niet ziek worden van corona virus 

COVID-19 zou zijn overgedragen op mensen van een dier op een voedselmarkt in Wuhan.

Momenteel is er echter geen bewijs dat huisdieren door het coronavirus kunnen worden besmet. 

Chinese staatsburgers hebben make-shift-gezichtstekens gemaakt voor hun katten omdat zij bang zijn dat hun katten het dodelijke virus kunnen oplopen.  Dit is dus niet mogelijk.

Pin It on Pinterest