Het volgen, traceren en testen van contacten van degenen die positief zijn getest op het COVID-19 virus wordt essentieel geacht om de verspreiding van het corona virus uit te roeien, maar zonder technologie is dit proces zeer gecompliceerd, waardoor de betrokkenen hun stappen in detail moeten volgen en iedereen moeten terugroepen ze hadden interactie met zelfs vreemden.

Gelukkig dragen we allemaal onze smartphones, die allerlei technologische oplossingen voor het probleem mogelijk maken. In de voorhoede staat Singapore met zijn TraceTogether-app, waarmee degenen die positief op het virus hebben getest, anoniem iedereen die dichter dan 2 meter bij hen was, waarschuwt dat ze een verhoogd risico lopen en mogelijk moeten worden getest.


Journalist John Robb meldt nu dat de Singaporese regering werkt aan het open source maken van de Tracetogether-app, zodat deze op andere locaties kan worden gebruikt.

Ondanks het potentieel voor enorme privacyproblemen, is de app in feite zeer doordacht over het beheren van gebruikersgegevens. Het verzamelt alleen uw telefoonnummer, de gegevens die het via Bluetooth uitwisselt met andere apparaten zijn slechts tijdelijke identificatiegegevens, de gegevens worden alleen lokaal op uw handset opgeslagen, tenzij u positief test, en de app slaat in feite uw locatiegegevens niet op.

Singapore wordt geprezen omdat het de COVID-19-pandemie veel beter beheert dan de meeste andere landen, en hopelijk zullen andere regeringen deze nuttige technologische innovatie oppikken in de oorlog tegen het virus.

Pin It on Pinterest