Vorige week lanceerde Microsoft Chromium-gebaseerde Edge voor iedereen en de browser is bedoeld om de Classic Edge te vervangen. Microsoft heeft echter een document gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe u zowel Classic als Chromium Edge op uw Windows 10-apparaat kunt houden.

De tutorial (leerprogramma) is gebaseerd op de Microsoft Group Policy-editor, maar als je er geen toegang toe hebt, is er een andere manier om beide Edge-browsers tegelijkertijd te laten werken. Als je iemand bent die beide browsers wil uitvoeren, volg dan de onderstaande stappen.


  • Verwijder Chromium Edge door naar Configuratiescherm> Programma’s> Programma’s en onderdelen te gaan
  • Eenmaal verwijderd, opent u het startmenu en typt u “regedit” (zonder aanhalingstekens) om de Register-editor te openen. Druk op Ja als u een UAC-pop-up krijgt.
  • Navigeer naar “Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft” (zonder aanhalingstekens). U kunt het hele pad in de adresbalk kopiëren en plakken.
  • Klik met de rechtermuisknop op de Microsoft-sleutel (linker zijbalk) en maak een nieuwe sleutel met de naam EdgeUpdate
  • Klik nu op EdgeUpdate om deze te selecteren en een nieuwe DWord 32-bits waarde te maken en deze te benoemen als “Allowsxs” (zonder aanhalingstekens). Wijs 0 toe als zijn waarde. Om een ​​nieuwe DWord 32-bit te maken, klikt u op Bewerken> Nieuw> DWord (32-bit)
  • Sluit de Register-editor

Ga nu naar de Microsoft Edge-website en installeer Edge Edge opnieuw. Eenmaal geïnstalleerd, opent u het Startmenu en u zult de Classic Edge toevoegen aan het Startmenu samen met de nieuwe Edge-browser. Merk op dat de Classic Edge-browser wordt weergegeven als Microsoft Edge Legacy in het Start-menu.


Pin It on Pinterest