Download edge

We hebben in eerder gemeld dat Microsoft heeft onthuld dat ze de Chromium-gebaseerde Edge-browser aan de meeste Windows 10-gebruikers aanbieden.

Microsoft zal de update pushen en de oude Edge vervangen voor alle Windows 10-gebruikers op Windows 10 RS4 (update van april 2018) en nieuwer.

Dit kan natuurlijk compatibiliteitsproblemen veroorzaken en Microsoft brengt een Blocker Toolkit uit voor zakelijke gebruikers om de implementatie te beheren.Nu heeft Sean Lyndersay van het Edge-team onthuld dat de meeste bedrijfsbeheerders zich geen zorgen hoeven te maken dat de webweergave-engine van hun pc de komende weken in het groot wordt gewijzigd.
Microsoft merkt nu op :

“De Blocker Toolkit is bedoeld voor organisaties die de automatische levering van Microsoft Edge (op basis van Chromium) op apparaten met Windows 10 versie 1803 en nieuwer die de Home- of Pro-editie van Windows draaien willen blokkeren. Alle andere versies en edities van Windows worden automatisch uitgesloten van automatische updates. Apparaten met Windows 10 Home of Pro Edition die lid zijn van een Active Directory- of Azure Active Directory-domein, MDM-beheerd worden of WSUS- of WUfB-beheerd worden, worden ook uitgesloten van deze automatische update”.

In het bijzonder zullen geen enterprise-versies van Windows automatisch worden bijgewerkt, wat betekent dat de Blocker Toolkit alleen nodig is als u Home en Pro op uw bedrijfsnetwerk uitvoert en als ze geen lid zijn van een domein.

Beheerders kunnen hier meer lezen op de site van Microsoft.

Pin It on Pinterest