U bent niet klaar voor Microsoft Edge Chromium? In dit artikel laten we u de stappen zien om te voorkomen dat Windows Update probeert de browser automatisch op Windows 10 te installeren.

| Softwaregeek

Wij verwachten dat Microsoft op 15 januari 2020 zal beginnen met de automatische uitrol van de nieuwe versie van Microsoft Edge op basis van de Chromium-engine via Windows Update op apparaten met minimaal Windows 10 april 2018-update (versie 1803) of nieuwere releases.

Ook al wordt er aanbevolen om over te schakelen naar de nieuwe versie van de Edge browser, toch kunnen er veel redenen zijn waarom u deze wilt overslaan. U werkt bijvoorbeeld in een organisatie en u moet zich houden aan het beleid van de netwerkomgeving binnen uw bedrijf. U gebruikt een andere webbrowser en u bent niet geïnteresseerd in Edge Chromium. Of u bent vertrouwd met het gebruik van de oude versie van Edge en u wilt langer wachten met het updaten.

Wat de reden ook is, u kunt de Microsoft Blocker Toolkit of het register gebruiken om te voorkomen dat Windows 10 de nieuwe versie van Microsoft Edge automatisch installeert via Windows Update.

In dit Windows 10 artikel zullen we met u de stappen door lopen om de automatische levering van de nieuwe versie van Microsoft Edge op basis van de Chromium-engine op uw apparaat te blokkeren totdat u klaar bent.

 • Hoe voorkomt u dat Windows Update Edge Chromium installeert met Blocker Toolkit
 • Hoe voorkomt u dat Windows Update Edge Chromium installeert met behulp van het Register

Hoe voorkomt u dat Windows Update Edge Chromium installeert met Blocker Toolkit

De eenvoudigste methode om te voorkomen dat de Edge Chromium-browser via Windows Update wordt geïnstalleerd, is met behulp van de Microsoft Blocker Toolkit.

Blocker Toolkit verkrijgen

Voer de volgende stappen uit om het Microsoft Edge Chromium-blokkeerscript te downloaden:

 1. Open Microsoft ondersteuningswebsite .
 2. Klik op de downloadkoppeling Blocker Toolkit .
 3. Dubbelklik op het bestand MicrosoftEdgeChromiumBlockerToolkit.exe dat u hebt gedownload.
 4. Klik op de knop Ja .
 5. Klik op de knop Bladeren .
| Softwaregeek
 • Selecteer een map om de bestanden uit te pakken.
| Softwaregeek
 • Klik op de knop OK .
 • Klik nogmaals op de knop OK .

Microsoft Edge-blok toepassen

Voer de volgende stappen uit om de Blocker Toolkit uit te voeren om automatische levering van Microsoft Edge te blokkeren:

 1. Open Start .
 2. Zoek naar de opdrachtprompt , klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Als administrator uitvoeren .
 3. Typ de volgende opdracht om naar de uitgepakte map te navigeren en druk op Enter :cd c:\PATH\TO\EXTRACTED\FILEDit voorbeeld gaat naar de map “edge” in de map “Downloads”:cd C:\Users\m__la\Downloads\edge
 4. Typ de volgende opdracht om te voorkomen dat Windows Update Microsoft Edge Chromium installeert en druk op Enter :EdgeChromium_Blocker.cmd /b
| Softwaregeek

Nadat u de stappen hebt voltooid en Microsoft begint met de implementatie, zal Windows Update de nieuwe versie van Edge op basis van de Chromium-engine niet automatisch downloaden en installeren.

Als u van gedachten verandert, kunt u de wijzigingen ongedaan maken met dezelfde instructies, maar u voert dan deze opdracht uit EdgeChromium_Blocker.cmd /u.

Hoe voorkomt u dat Windows Update Edge Chromium installeert met behulp van het Register

Als u het script niet wilt gebruiken, kunt u het register bewerken om te voorkomen dat Windows 10 de nieuwe versie van Microsoft Edge op uw computer downloadt en installeert.

Waarschuwing: dit is een vriendelijke herinnering dat het bewerken van het register riskant is en dat het onherstelbare schade aan uw Windows 10 installatie kan veroorzaken als u dit niet correct doet. Wij bevelen van harte aan om een volledige back-up van uw pc te maken voordat u verder gaat.

De volgende stappen neemt u om te voorkomen dat Microsoft de nieuwe Edge op uw apparaat installeert:

 1. Open Start .
 2. Zoek naar regedit en klik op het bovenste resultaat om het register te openen .
 3. Blader door het volgende pad: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft Tip: in Windows 10 kunt u nu het pad in de adresbalk van het register kopiëren en plakken om snel naar de belangrijkste bestemming te springen.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de Microsoft (map) sleutel, selecteer Nieuw en klik op Sleutel .
| Softwaregeek
 • Geef de sleutel EdgeUpdate een naam en druk op Enter .
 • Klik met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte sleutel, selecteer Nieuw en klik op DWORD (32-bits) waarde .
| Softwaregeek
 • Noem de sleutel DoNotUpdateToEdgeWithChromium en druk op Enter .
 • Dubbelklik op de nieuw gemaakte DWORD en stel de waarde in van 0 tot 1 .
| Softwaregeek
 • Klik op de knop OK .

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt Microsoft Edge op basis van Chromium niet automatisch gedownload en op je apparaat geïnstalleerd.

Natuurlijk kunt u de wijzigingen altijd terugdraaien met dezelfde instructies, maar zorg ervoor dat u de waarde wijzigt van 1 naar 0 .

We richten ons in dit artikel op het blokkeren van de nieuwe versie van Microsoft Edge niet automatisch via Windows Update te installeren, maar u kunt natuurlijk er voor kiezen om de browser handmatig downloaden en installeren.

Pin It on Pinterest