| Softwaregeek
Logo: Google.com

Herhaaldelijk is Google het doelwit van recordboetes door de Europese Mededingingscommissie, nu wordt het bedrijf opnieuw onderzocht door de EU, zo heeft Reuters kunnen bevestigen.

Een naamloze EU-functionaris vertelde aan Reuters dat de bezorgdheid vooral te maken heeft met de gegevensverzamelingspraktijken van Google.

“De Commissie heeft vragenlijsten gestuurd als onderdeel van een voorlopig onderzoek naar de praktijken van Google met betrekking tot het verzamelen en gebruiken van gegevens door Google. Het voorlopige onderzoek loopt nog”,

zei de EU-regulator.

De vragenlijsten van het Google antitrustonderzoek zijn gericht op gegevens met betrekking tot lokale zoekservices, online advertenties, online advertentietargetingservices, inlogservices, webbrowsers en andere.

Google heeft de afgelopen twee jaar al meer dan 8 miljard euro aan boetes verdiend, waardoor het voor het bedrijf moeilijk is om de boetes gewoon af te schrijven als de kosten van het zakendoen. Google en de EU zijn al drie keer eerder met elkaar in botsing gekomen.

Ze kregen in maart van dit jaar een boete van 1,5 miljard euro opgelegd voor het dwingen van AdSense-klanten om een ​​contract te ondertekenen dat de klanten op hun beurt weer verbood zaken te doen met rivaliserende zoekbedrijven.

Daarvoor werd het bedrijf getroffen met een totaal van € 6,7 miljard (€ 2,4 miljard in 2017 en vervolgens € 4,34 miljard vorig jaar wegens misbruik van de Android-dominantie en het dwingen van bedrijven om hun apps te installeren ).

| Softwaregeek
Logo: EU

De EU-antitrustcommissaris Margrethe Vestager zei dat de EU-commissie het bedrijfsmodel van Google nauwlettend in de gaten houdt.

“We krijgen steeds klachten van mensen die zich zorgen maken over hoe deze markten werken, dus we zullen ons werk blijven doen. Voor mij is het belangrijkste hier om gebruikerskeuze mogelijk te maken. ”

In een reactie op het nieuwe antitrustonderzoek van Google zei het bedrijf op zijn beurt dat het gegevens gebruikt om zijn diensten te verbeteren en dat gebruikers hun gegevens op elk gewenst moment kunnen beheren, verwijderen en overdragen.

Pin It on Pinterest