In een e-mail, van het actiecomité XS4ALL Moet Blijven, aan de ondertekenaars van een petitie voor het behoudt van XS4ALL geeft freedom.nl hen de kans om ‘founding member‘ te worden.

| Softwaregeek

Vanaf nu kan iedereen die dat wil voor 50 euro founding member worden.

Founding members krijgen alvast een @freedom.nl e-mailadres. Maar er is meer: je krijgt ook een gratis domeinnaam. Dat doen we bewust. Het is nu immers heel lastig voor mensen om van provider te verhuizen, omdat je je e-mailadres niet mee kunt nemen. Daar zijn zelfs Kamervragen over gesteld. Bij Freedom kun je je e-mailadres wél meenemen. Onze boodschap is: de domeinnaam die je kiest blijft van jou en kun je dus meenemen als je eventueel weggaat bij Freedom. Zo kun je nooit meer worden gegijzeld door je provider.

Verder wordt er het volgende toegezegd:

  • Vrijheid – Freedom staat voor een vrij en open internet. Dat doen we door ons in het maatschappelijk debat te mengen en actief op te komen voor digitale burgerrechten. Niet alleen voor onze leden, maar voor alle internetgebruikers.
  • Privacy – Freedom combineert technische expertise met een ethische kijk op privacy. Daarom bieden wij innovatieve producten en diensten die je online leven beschermen en je privacy verbeteren.
  • Kwaliteit – Tevreden klanten en blije medewerkers zijn de basis van een gezond bedrijf. Daarom staat bij ons het belang van onze klanten en medewerkers altijd voorop. Dat is maatschappelijk verantwoord en zuiver ondernemen. Zo kunnen we de beste service leveren.

Internetaansluitingen

Iedereen die founding member wordt, krijgt voorrang bij fase 2: het moment waarop we internetverbindingen gaan leveren. Daarmee hopen we vroeg in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen beginnen. We zullen dan in ieder geval internet, televisie en telefonie leveren. Over aanvullende producten en diensten wordt later meer bekend. In eerste instantie leveren we verbindingen via koper (ADSL) en glasvezel, daarna willen we ook graag de kabelmarkt openbreken.

Hoe een eventuele overgang van bestaande XS4ALL abonnees naar Freedom.nl moet verlopen wordt in de e-mail of de website niet duidelijk.

Pin It on Pinterest