De ‘nieuwe’ download gebruikersinterface van Microsoft Edge is er

Microsoft Edge heeft zojuist een populaire functie teruggebracht.

Wat u moet weten

  • Microsoft Edge Chromium heeft nieuwe opties voor het downloaden van bestanden.
  • De functie wordt getest in de Dev- en Canary-kanalen van Microsoft Edge.
  • Een vergelijkbare functie was beschikbaar in de oudere versie van Microsoft Edge HTML.

Microsoft Edge heeft een nieuwe functie waarmee u kunt kiezen uit een aantal opties bij het downloaden van een bestand. De functie is momenteel beschikbaar in de Dev- en Canary-kanalen van Microsoft Edge. In het bijzonder zouden alle builds met versie 87.0.629.0 de functie moeten hebben. Microsoft schetst de nieuwe functie en alle opties die deze biedt in een nieuwe techcommunity-post.

“De functie is eigenlijk een terugkeer naar de vorm, waardoor de nieuwe Chromium aangedreven Microsoft Edge meer in overeenstemming is met de oudere versie van Microsoft Edge. Toen Microsoft overstapte naar Chromium voor Edge, kreeg de browser verschillende functies en verbeterde hij op veel manieren, maar er werden enkele functies opgeofferd bij het maken van de overstap. Deze nieuwste toevoeging brengt een populaire functie van legacy Edge terug”.

“Als onderdeel van onze feedback hebben we gekeken naar het implementeren van functies uit de legacy Microsoft Edge. Een van die items is een functie die gebruikers vraagt ​​of ze  een download willen  openen ,  opslaan als ,  opslaan of  annuleren . Deze week kondigen we met trots aan dat deze instelling nu beschikbaar is in onze Dev- en Canary-kanalen! We verwachten dat alle builds met versie> = 87.0.629.0 deze functie hebben“.

Om het in te schakelen, navigeert u naar  edge://instellingen/downloads  en schakelt u “Vraag me wat ik met elke download moet doen” in. Nadat u een bestand heeft gedownload ziet u dat de instelling is ingeschakeld.

Hieronder staan ​​de opties die u ziet wanneer u een bestand downloadt, zoals beschreven door Microsoft

  • Open  het bestand, dat het naar een tijdelijke map downloadt en het bestand opent. Deze tijdelijke map zal zichzelf proberen te wissen wanneer u een nieuwe browsersessie start
  • Opslaan als , waarmee u de bestandsverkenner opent, zodat u de naam kunt wijzigen en kunt kiezen waar het bestand wordt opgeslagen
  • Sla het bestand op , dat zich onder de knop … bevindt, waarmee het bestand wordt opgeslagen in uw standaard downloadmap (u kunt dit ook wijzigen op de pagina met downloadinstellingen)
  • Annuleer  het downloaden van het bestand volledig, dit bevindt zich ook onder de knop …

Naast het toevoegen van deze opties, krijgt Microsoft Edge ook de mogelijkheid om downloads rechtstreeks vanuit de browser te verwijderen, In ondersteunde versies van Microsoft Edge kunt u nu met de rechtermuisknop klikken op een gedownload item op de downloadpagina van de browser en “Bestand verwijderen” selecteren.

10 stappen om uw Windows 10 pc Veilig en schoon te houden

1. met gezond verstand

Een veilige pc begint en eindigt bij de bewuste computergebruiker. Hoeveel sloten het systeem ook heeft, door uw handelen kunt u allerlei narigheid binnenhalen. Denk aan deze handige tips om uw pc schoon en veilig te houden:

  • Reageer niet op mails van onbekende afzenders. Klik niet zomaar op links en bijlagen als u niet honderd procent zeker weet wat het is en van wie het komt.
  • Open geen bijlage van een bekende afzender wanneer u het niet echt vertrouwt. Het e-mail adres kan overgenomen zijn door kwaad willende.
  • Wees achterdochtig wanneer bedrijven en mensen vragen naar persoonlijke informatie en financiële gegevens.
  • Gebruik moeilijke en verschillende wachtwoorden.
  • Bekijk webwinkels met een kritische blik. Zijn de prijzen extreem laag? Ziet de website er amateuristisch uit? Komt u er veel spelfouten tegen? Wordt er geen echt bezoek- of postadres vermeld? Staat er een KvK-nummer vermeld? Dit zijn allemaal punten waaruit u kunt afleiden of de webwinkel in kwestie te vertrouwen is. Meer informatie vindt u op Consuwijzer.nl.
  • Websites die vertrouwelijke informatie van u verlangen, zoals de site voor internetbankieren van uw bank, sturen u altijd naar een beveiligde webpagina. U herkent een beveiligde webpagina doordat het adres begint met ‘https://‘ in plaats van met ‘http://‘.
  • Klik nooit op rare meldingen. Boodschappen als ‘Spyware gevonden, uw computer dient nu te worden gescand’, dienen juist om u om de tuin te leiden. Klikt u op zo’n boodschap, dan kan de computer worden besmet!
  • Vertrouwt u een bezochte website of een melding niet, scan de computer dan op virussen.

2. Windows Update

Zorg voor een bijgewerkte computer; dat is belangrijk voor de veiligheid. Windows 10 haalt alle updates automatisch binnen via het onderdeel ‘Windows Update‘. Gebruikers hebben hier een kleine invloed op. Zo kunnen ze het installeren van updates korte tijd uitstellen.Zo komt u bij de instellingen:

  • Klik op de Startknop > Instellingen (pictogram van het tandwiel).
  • Klik op Bijwerken en beveiliging.

Het gedeelte ‘Windows Update‘ opent. Hier staat onder meer de mogelijkheid om updates zeven dagen te onderbreken en om de gebruikstijden op te geven, onder Geavanceerde Opties. Dit zijn de uren dat de pc normaal gesproken in gebruik is. In die periode start Windows de pc niet automatisch opnieuw op voor het bijwerken van de updates. Doorgaans krijgt u dan bij het afsluiten van Windows te zien of het bijwerken en opnieuw starten nodig is.

3. Windows Firewall

Met behulp van een firewall kunt u zich beveiligen tegen kwaadwillende lieden die via internet op de computer willen inbreken, zoals hackers. Windows 10 heeft een firewall in huis. Deze staat standaard aan.

Windows Firewall is onderdeel van Defender

4. Windows Defender

Windows 10 heeft een eigen virusscanner aan boord. Windows Defender beschermt u prima tegen virussen en ander gespuis. Het mooie is dat Defender standaard aanstaat en u er zelf geen omkijken naar heeft. Het Beveiligingscentrum van Windows regelt alles. Zo komt u bij dit centrum:

  • Klik op de Startknop > Instellingen.
  • Klik op Bijwerken en beveiliging.
  • Klik op Windows-beveiliging.
  • U ziet een overzicht van onderdelen met een rode of groene markering erbij. Groen betekent dat alles in orde is, bij rood moet u zelf even iets ondernemen.
  • Klik op Windows-beveiliging openen.
  • Nu ziet u dezelfde onderdelen als hiervoor, maar dan met een eventuele melding als u iets moet doen, zoals een onderdeel inschakelen. Volg de instructies.
Hier wordt gebruik gemaakt van een antivirus programma van een andere dan Windows Defender

U hoeft zelf geen andere virusscanner aan te schaffen of te installeren. Mocht u een lopend abonnement hebben op een betaalde antivirus scanner en bijvoorbeeld een nieuwe pc hebben, dan kunt u ervoor kiezen uw eigen antivirus programma toch te gebruiken. Windows Defender wordt dan uitgeschakeld.

5. Spyware ontdekken en verwijderen

Spyware is een verzamelnaam voor programma’s en bestanden (zoals sommige volg cookies) die gegevens over uw computer- en internetgebruik door kunnen sturen naar derden. Soms installeert u dit zonder dat u het in de gaten hebt. Het zit nogal eens in gratis software van minder betrouwbare makers. Niet altijd is spyware gevaarlijk, maar u wilt natuurlijk nooit software op de computer waar u niet om hebt gevraagd. U kunt het programma Malwarebytes Een Anti-Malware programma te gebruiken tegen spyware. Dit programma doorzoekt uw pc en kan de betreffende bestanden verwijderen.

6. omgaan met spam

Het grootste deel van al het e-mailverkeer bestaat uit spam (ongewenste e-mail). De kans is dan ook groot dat u met spam te maken hebt. En een handige Nee/Nee-sticker voor op uw digitale brievenbus bestaat niet.

Veel providers hebben (gratis of betaalde spamfilter. Die houdt ongewenste e-mails tegen en laat alleen echte berichten door. Veel e-maildiensten zoals Gmail en Outlook.com hebben een eigen spamfilter. U hoeft deze niet in te stellen, het is standaard actief.

7. nep mails en phishing

Spam is doorgaans alleen maar irritant, nep e-mails en phishing mails kunnen gewoonweg gevaarlijk zijn. In een phishing mail hengelt naar crimineel naar uw persoonlijke informatie zoals uw creditcard- of bankgegevens, de afzender van de nep mail verzamelt e-mailadressen. Mocht u een dergelijke mail ontvangen, verwijder deze dan van uw systeem. Nep mails kunnen lastig te herkennen zijn.

8. software bijwerken

Programma’s en apps op de pc krijgen periodiek een update. Oude versies van software kunnen een gevaar zijn voor de computer doordat ze niet genoeg beveiligd zijn. Programma’s die u ooit hebt geïnstalleerd maar nooit gebruikt, kunt u daarom beter verwijderen.

  • Klik op de Startknop > Instellingen.
  • Klik op Apps
  • Een lijst met alle aanwezige programma’s opent. Klik op het programma dat u wilt verwijderen.
  • Klik op Verwijderen.
  • Klik nogmaals op Verwijderen.

De programma’s die u wel gebruikt, kunt u op verschillende manieren bijwerken naar de nieuwste versie. Soms kennen ze een automatische updatefunctie, die u kunt inschakelen. Of er wordt automatisch om de zoveel tijd gevraagd of u de nieuwste versie wilt installeren. Kies dan voor Ja. Ten slotte kunt u kijken op de website van de maker, om daar de laatste versie van het programma te downloaden.

9. back-up instellen

Maak regelmatig reservekopieën van zaken die belangrijk voor u zijn. U denkt er niet graag aan, maar de computer kan crashen of onbruikbaar worden door een virus of Gijzel software. Daardoor kunt u al uw e-mails, foto’s en belangrijke documenten kwijtraken. In het artikel ‘Back-up maken: de mogelijkheden’ leest u welke opties u hebt.

10. draadloos netwerk beveiligen

Het beveiligen van het wifi-netwerk doet u met een eigen wachtwoord, dat zo lang en complex mogelijk is, zodat derden geen toegang hebben tot uw netwerk. Als u niet handig bent met het instellen van uw router, volg dan de gebruiksaanwijzing die u bij uw router krijgt; doe dit stap-voor-stap en nauwkeurig, of laat een expert het netwerk installeren en beveiligen. Uw provider kan hierbij hulp bieden.

Consumentenbond lanceert Privacymeter

De Consumentenbond heeft een online Privacymeter ontwikkeld. Daarmee ziet iemand meteen of een website zich aan alle privacyregels houdt.

Consumenten kunnen in één oogopslag zien of een aanbieder zich aan de privacyregels houdt. De Privacymeter is als eerste toegepast op online drogisterijen. En iedere 2 maanden zal de Consumentenbond een andere branche doorlichten. Elke twee maanden buigt de bond zich over een andere sector. Als eerste bekeek de bond vijftien sites van drogisterijen. De onderzoekers doen drie dingen om de privacyscore te bepalen. Ze proberen de dienst uit, bekijken de privacyverklaring en controleren of de site pas advertentiecookies plaatst als de bezoeker daar toestemming voor geeft. Daaruit komt een score die ze vertalen naar een kleur: rood, oranje of groen. Bedrijven die gevoelige gegevens verwerken, worden extra streng beoordeeld.

Met de Privacymeter spelen we in op de wens van consumenten. Uit een enquête onder ruim 7000 panelleden komt naar voren dat 98% het belangrijk vindt dat bedrijven zorgvuldig met hun gegevens omgaan. Maar uit onze onderzoeken blijkt keer op keer dat er op dit vlak van alles misgaat.

“De Privacymeter helpt consumenten én is een extra stimulans voor bedrijven om hun zaakjes op orde te brengen. En dat we de meter vandaag lanceren is geen toeval, want 28 januari is de Europese Dag van de Privacy.”

Volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond.

Als eerste onderzocht de Consumentenbond vijftien online drogisterijen. Zeven krijgen de beste score (groen), onder meer de sites van Etos, Kruidvat en Trekpleister. DA.nl, Wehkamp.nl en een aantal kleinere webwinkels gaan in de fout. Zo plaatsen ze de cookies al voordat iemand aangeeft dat het mag. Vier sites noemen geen termijn waarin ze de gegevens bewaren. Een andere site is niet duidelijk over welke gegevens worden verwerkt.

Vier winkels hebben na het onderzoek de sites aangepast. Meer over de drogisten leest u op de site van de Consumentenbond.

Betere Privacy in Windows 10

‘Connected User Experiences and Telemetry Service’ uitschakelen

Al snel na de lancering van het besturingssysteem ontstond er ophef over het onderdeel DiagTrack, dat onder meer privégegevens, browse- en zoekgeschiedenis en je pc-configuratie naar Microsoft stuurde. In november 2015 kregen alle Windows 10-computers een eerste grote update, waarbij het leek alsof DiagTrack was verdwenen. De spionagefunctie is slechts verplaatst en heet nu ‘Connected User Experiences and Telemetry Service’.

  • Druk op het toetsenbord gelijktijdig op de Windows- + R-toets, typ hierna ‘services.msc’ in en druk op Enter
  • Zoek de regel ‘Connected User Experiences and Telemetry’ op. Als die niet bestaat, is uw Windows 10 nog niet geüpdatet. Zoek dan ‘Diagnostics Tracking Service’ en dubbelklik erop.
  • Kijk onder ‘Status van service’ en klik op Stoppen;
  • Achter Opstarttype staat Automatisch. Verander dit in Uitgeschakeld. Klik op OK.

Firefox blokkeert de DigiTrust ID van IAB

Mozilla is van plan om het DigiTrust-consortium te blokkeren voor het volgen van gebruikers in de Firefox-browser, een klap voor de IAB-geleide inspanning om een ​​gestandaardiseerde online gebruikers-ID te creëren die is ontworpen om de afhankelijkheid van de online advertentie-industrie van cookies van derden te verminderen.

DigiTrust, een non-profit die vorig jaar is overgenomen door het IAB Tech Lab, werkt aan een universele, persistente en geanonimiseerde gebruikers-ID. Deelnemende bedrijven  zijn onder andere prominente advertentie tech spelers MediaMath, OpenX, LiveRamp en anderen. Buy-side DigiTrust-leden betalen een maandelijkse vergoeding om deel te nemen, terwijl uitgeversdeelnemers gratis toegang hebben tot de service.

Net als andere oplossingen voor gedeelde identiteit biedt DigiTrust een pseudonieme en gecodeerde ID die kan worden opgeslagen in een first-party cookie die door de uitgever wordt verstrekt. Andere deelnemers kunnen dezelfde identificatie gebruiken bij volgende biedingsverzoeken en gebruikersbezoeken aan de site van die uitgever via de browser, in plaats van netwerkverzoeken van derden te moeten indienen telkens wanneer een persoon de webpagina van een uitgever laadt.

Theoretisch bieden gedeelde ID’s met behulp van first-party cookies meerdere voordelen, zoals snellere laadtijden van pagina’s door minder cookie-synchronisatie van derden achter de schermen. Ze kunnen ook het risico van gegevenslekken in de biedstroom beperken ( een groot probleem omdat het verband houdt met de Europese algemene verordening gegevensbescherming.) Ondertussen worden cookies van derden steeds meer beperkt door browsers .

De onmiddellijke impact van de beweging van Firefox om DigiTrust te blokkeren, is niet duidelijk. Firefox heeft slechts een aandeel van 4% in de wereldwijde browsermarkt, volgens Statcounter. Dat zit achter toonaangevende browsers, Google’s Chrome (65%) en Apple’s Safari (16%), waarvan de laatste geavanceerde functies voor het voorkomen van trackers heeft . Toch is het een tegenvaller in de zoektocht naar een gemeenschappelijke ID-oplossing.

IAB Tech LAB svp van lidmaatschap en activiteiten Jordan Mitchell zei in een e-mailverklaring dat de beslissing van Firefox niet als een verrassing kwam.

“We weten dat bepaalde bedrijven het standpunt innemen dat er onvoldoende consumenten- waarde is om ‘tracking,’ anonieme publieksherkenning, van welke aard dan ook te rechtvaardigen, zelfs niet voor gebruik bij het communiceren van privacykeuzes,” zei Mitchell. “Ze geloven dat geen enkele derde te vertrouwen is. We nemen een andere positie in: dat vertrouwen moet rechtstreeks worden gevestigd tussen consumenten en de merken, en uitgevers die zij vertrouwen, en met de derde partijen die die merken en uitgevers vertrouwen.”

Hij voegde eraan toe:

“IAB Tech Lab zal blijven werken aan verbetering van de mechanismen voor privacy en vertrouwen, door middel van keuzes van consumentenprivacy en systeemniveau, industriële verantwoordelijkheid – en we denken dat er waarde is voor DigiTrust als een gedeelde bron en hulpprogramma in deze context.”

Mozilla leunt op een open-source lijst van trackers die is samengesteld door privacy softwarebedrijf Disconnect om zijn Enhanced Tracking Prevention-functie te informeren, die in september werd geïntroduceerd.

Op 11 november diende John Wilander, een Apple WebKit-ingenieur die werkt op de ITP van Safari, een probleem in op het “Bugzilla” -forum van Mozilla met de vraag waarom Firefox het Digitrust domein niet als een tracker beschouwde. (Apple, dat afhankelijk is van machine learning in plaats van blokkeerlijsten, voorkomt DigiTrust cross-site tracking op Safari al.) Dezelfde dag stelde Mozilla privacy engineer Steven Englehardt  een probleem op het ontwikkelaars forum van Disconnect met de  vraag of DigiTrust aan de lijst moet worden toegevoegd.

“We hebben dit probleem in de normale bedrijfsvoering vanaf die week beoordeeld en vastgesteld dat hoewel de service van DigiTrust gebruikers mogelijk niet direct volgt, waardoor ze niet eerder werden geblokkeerd, ze duidelijk andere services in staat stellen om te volgen, en daarom hebben we onze definitie van volgen om dit soort gedrag te omvatten, dat wij als een groeiende bedreiging voor de privacy van consumenten beschouwen, “

zei Casey Oppenheim, mede-oprichter van Disconnect.

Een woordvoerster van Mozilla bevestigde dat “op cookies gebaseerde tracking voor DigiTrust zal worden geblokkeerd in een toekomstige versie van Firefox.”

Ondertussen zal Google in februari een aankondiging doen over hoe het cookies van derden in Chrome zal behandelen .

Privacy beleid


Wie wij zijn

Ons website-adres is: https://www.softwaregeek.nl.


Is onderdeel van het NAI goedgekeurd Opt-out mechanisme.

Er is hier een mogelijkheid voor een Opt-Out.



Privacy beleid Softwaregeek.nl


Dit is het privacy beleid van Softwaregeek.nl. In dit document wordt uitgelegd hoe Softwaregeek.nl omgaat met het verwerken van uw persoonsgegevens. Bij de verwerking van uw persoonsgegevens betracht Softwaregeek.nl de grootst mogelijke zorgvuldigheid.

Verkrijging persoonsgegevens:

Indien u gebruikt maakt van de diensten van Softwaregeek.nl, verstrekt u zelf een aantal persoonsgegevens aan Softwaregeek.nl, of worden persoonsgegevens van u verkregen in het kader van de overeenkomst. Onder persoonsgegevens wordt verstaan alle gegevens die betrekking hebben op geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Categorieën persoonsgegevens

Softwaregeek.nl verwerkt de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  1. Contact- en NAW-gegevens;
  2. Overige door u zelf verstrekte persoonsgegevens.

Doel van de verwerking

De persoonsgegevens die door Softwaregeek.nl verwerkt worden, hebben ten doel om:

  1. Contact met u op te nemen om u te informeren over de door u gevraagde informatie en de uitvoering daarvan;
  2. Het ter beschikking stellen van de website;
  3. Verbeteren van de dienstverlening;
  4. Nakomen van wettelijke verplichtingen;
  5. Het doen van marketing en communicatie uitingen;
  6. Verbeteren van de website door middel van het analyseren van bezoekersgedrag op de website;
  7. Het versturen van nieuwsbrieven;
  8. Gegevensuitwisseling met derden ten behoeve van de uitvoering van de dienstverlening.

Grondslag verwerking

Het verwerken van persoonsgegevens is slechts mogelijk op grond van de hiernavolgende grondslagen: (i) wettelijke verplichting, (ii) uitvoering overeenkomst, (iii) verkregen (uitdrukkelijke) toestemming van de betrokkenen, en (iv) gerechtvaardigd belang. Bij het verlenen van de diensten van Softwaregeek.nl  worden persoonsgegevens verwerkt. Softwaregeek.nl verwerkt uitsluitend gegevens die Softwaregeek.nl noodzakelijk acht voor (het verbeteren van) de dienstverlening en gaat zorgvuldig om met de (persoons)gegevens die zij over u en uw gebruik van de diensten heeft verzameld. De grondslag voor het verwerken van deze gegevens is de overeenkomst die u met Softwaregeek.nl  bent aangegaan. Ook kunnen er persoonsgegevens van u verwerkt worden door het bezoeken van de website https://www.softwaregeek.nl/ indien u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Noodzaak verwerking

De verwerking van uw persoonsgegevens is noodzakelijk om de dienstverlening uit te kunnen voeren. De diensten die Softwaregeek.nl biedt, kunnen zonder het verwerken van uw persoonsgegevens niet volledig uitgevoerd worden. Indien voor specifieke doeleinden met betrekking tot de persoonsgegevens uw expliciete toestemming is vereist, dient u hiervoor separaat toestemming te geven.

Geautomatiseerde besluitvorming

Er is geen sprake van geautomatiseerde besluitvorming.

Bewaartermijn

De door Softwaregeek.nl verwerkte persoonsgegevens worden bewaard conform de relevante wet- en regelgeving. Indien een langere bewaartermijn noodzakelijk is op grond van wet- of regelgeving, worden de persoonsgegevens langer bewaard conform deze eisen. Alle (verkregen) persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk.

Verwerking door derden

Softwaregeek.nl deelt persoonsgegevens slechts met derden indien dit strikt noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst en om te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Er worden geen persoonsgegevens verkocht. Op Softwaregeek.nl kan een wettelijke verplichting rusten om persoonsgegevens met derden te delen. Indien met derden persoonsgegevens worden gedeeld, worden hiervoor verwerkersovereenkomsten gesloten. De derden waarmee persoonsgegevens gedeeld worden zijn:

  1. Softwareleveranciers, ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst. De categorieën van persoonsgegevens die verwerkt worden zijn het e-mailadres en contact- en NAW-gegevens.
  2. Websitebeheerder, ten behoeve van uitvoering van de overeenkomst. De categorieën van persoonsgegevens die verwerkt worden zijn het e-mailadres en contact- en NAW-gegevens.

Beveiliging van Persoonsgegevens

Softwaregeek.nl neemt het beschermen van uw persoonsgegevens serieus en neemt dienaangaande, rekening houdend met de stand van de techniek, uitvoeringskosten, alsook met de aard, omvang, context en de verwerkingsdoeleinden en de qua waarschijnlijkheid en ernst uiteenlopende risico’s voor de rechten en vrijheden van personen, passende technische en organisatorische maatregelen om een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarborgen.

Disclaimer

Door het gebruiken van de website stemt u in met de disclaimer. Softwaregeek.nl behoudt zich het recht voor te allen tijde de inhoud van haar website en/of deze disclaimer te wijzigen zonder haar klanten en/of gebruikers van de website over deze wijziging te informeren. De inhoud van de website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar kan desondanks mogelijke onjuistheden bevatten of onvolledig zijn. Softwaregeek.nl aanvaardt op geen enkele wijze enig aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door, of voortvloeit uit het gebruik van de website. Het gebruiken van deze website komt geheel voor eigen rekening en risico van een gebruiker van de website. Aan de inhoud van de website kunnen geen rechten ontleend worden. Alle teksten op de website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Softwaregeek.nl voor zover deze niet aan derden toebehoren.

Indien u tijdens het bezoek aan de website enige persoonsgegevens tegenkomt, dient u zich te onthouden van het verzamelen ervan of van enig ander ongeoorloofd gebruik alsook van iedere daad die een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van die perso(o)n(en) oplevert. Softwaregeek.nl is in geen geval verantwoordelijk in bovengenoemde situaties.

Voor het goede beheer van de website kan Softwaregeek.nl op ieder moment de toegang aan een bepaalde categorie bezoekers schorsen, onderbreken of beperken tot de gehele of een gedeelte van de website alle informatie verwijderen die het functioneren van de website kan verstoren of in strijd is met toepasselijke wet- of regelgeving of de website tijdelijk niet beschikbaar hebben teneinde updates uit te kunnen voeren.

Intellectuele eigendomsrechten

Het is u uitdrukkelijk verboden om inbreuk te maken van op de intellectuele eigendomsrechten van Softwaregeek.nl, alsmede op de goede naam van Softwaregeek.nl. Alle intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten van de website, waaronder alle merken, afbeeldingen, teksten, commentaren, illustraties, (animaties)plaatjes, videobeelden, geluiden, grafische ontwerpen, ideeën en dergelijke met betrekking tot de website berusten uitsluitend bij Softwaregeek.nl en worden uitdrukkelijk niet overgedragen aan u.

Onder inbreuk wordt verstaan: iedere reproductie, herhaling, gebruik of aanpassing, op welke wijze dan ook, van het geheel of slechts een onderdeel ervan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Softwaregeek.nl.

U heeft slechts een niet-exclusief recht om de website van Softwaregeek.nl persoonlijk en voor privégebruik te gebruiken.

Cookieverklaring

Softwaregeek.nl maakt gebruik van technische en functionele cookies om de website te optimaliseren. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door het bezoek aan een website worden meegestuurd om gebruikerservaringen van bezoekers efficiënter te maken. Softwaregeek.nl mag, volgens de wet, cookies op uw apparaat opslaan als deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te kunnen gebruiken. Voor andere soort cookies is uw toestemming nodig. Wij raden aan om de cookies te accepteren in verband met de gebruiksvriendelijkheid van de website. Bezoekers van de website hebben een check in mogelijkheid.

De cookies die Softwaregeek.nl gebruikt zijn functionele cookies: deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies hebben geen gevolgen voor de persoonlijke levenssfeer zodat er geen toestemming gevraagd en verleend hoeft te worden. Met deze cookies wordt bijvoorbeeld uw browserinstellingen opgeslagen zodat onze website het beste bekeken kan worden, of dat de website bereikbaar blijft (load-balancing) maar ook cookies die ervoor zorgen dat er geen andere cookies mogen worden geplaatst (no-follow).

Met uw toestemming plaatsen wij ”tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Op de website van Softwaregeek.nl worden tevens cookies van Google geplaatst ten behoeve van Google Analytics. Wij houden geen informatie bij van hetgeen u op internet doet. Google Analytics is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens Dit heeft tot gevolg dat Softwaregeek.nl  informatie niet kan koppelen aan een natuurlijke persoon. Indien u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen via het contactformulier

Gebruik Social Media

Softwaregeek.nl maakt gebruik van cookies van derde partijen om de website te optimaliseren. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op de website worden weergegeven. Met derden wordt bedoeld Google Analytics en Social Media (LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit). Op het gebruik van cookies van andere bedrijven (derden) is het privacy- en cookiebeleid van het betreffende bedrijf van toepassing. Wanneer u op de website de Social Media button aanklikt, wordt een Social Media cookie geplaatst. Hierdoor kan de Social Media partij uw IP-adres herkennen zodra u een artikel van de website deelt. Voor de cookies van Social Media partijen en de data en/of persoonsgegevens die zij hiermee verzamelen, verwijst Softwaregeek.nl u naar de privacy- en cookieverklaringen van deze partijen.

Browserinstellingen

Als u niet wilt dat websites cookies plaatsen op uw apparaat waarmee u de website bekijkt, kunt u uw browserinstellingen aanpassen. Voordat een cookie geplaatst wordt, krijgt u een waarschuwing en dient u toestemming te geven voor de cookie. Doet u dat niet, kan dat bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat de website minder goed werkt. U kunt de instellingen van uw browser aanpassen zodat uw browser alle cookies en ook de cookies van derde(n) weigert. Ook kunt u geplaatste cookies verwijderen. Hiervoor moet u de instellingen van uw browser aanpassen via voorkeuren en vervolgens kunt u de privacy instellingen aanpassen.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Recht van betrokkenen

Als betrokkene heeft u de volgende rechten:

  1. Recht op inzage;
    Als betrokkene heeft u het recht om uitsluitsel te krijgen over het al dan niet verwerken van uw persoonsgegevens en, wanneer dat het geval is, om inzage te verkrijgen met betrekking tot de verwerking daarvan.
  2. Recht op rectificatie;
    U heeft het recht om rectificatie en aanvulling van onjuiste gegevens te verkrijgen.
  3. Recht op gegevenswissing;
    Zonder onredelijke vertraging dient een betrokkene verwijderen (wissing) van hem betreffende persoonsgegevens te verkrijgen.
  4. Recht op beperking van de verwerking;
    Als betrokkene heeft u het recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens. Neem hiervoor contact op met Softwaregeek.nl.
  5. Recht op overdraagbaarheid van gegevens;
    Een betrokkene heeft het recht om de hem betreffende persoonsgegevens die hij verstrekt heeft aan Softwaregeek.nl , in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen, en deze gegevens tevens aan Softwaregeek.nl over te dragen zonder gehinderd te worden door de verwerkingsverantwoordelijke aan wie ze verstrekt waren.
  6. Recht van bezwaar;
    De betrokkene heeft te allen tijde het recht om vanwege met zijn specifieke situatie verband houdende redenen bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen. Softwaregeek.nl staakt de verwerking van de persoonsgegevens tenzij er sprake is van dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking die zwaarder wegen dan de belangen, vrijheden en rechten van betrokkene die verband houden met de uitoefening van, instelling of onderbouwing van een rechtsvordering.

Klacht

Indien u een klacht heeft over de wijze waarop Softwaregeek.nl met uw persoonsgegevens omgaat, of een van bovengenoemde rechten wenst uit te oefenen, kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website. Om er zeker van te zijn dat u een recht wenst uit te oefenen verzoekt Softwaregeek.nl  u om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen. U kunt hierbij uw pasfoto en MRZ (strook met nummers onderaan) zwart maken ter bescherming van uw privacy. Softwaregeek.nl zal zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 4 weken op uw verzoek reageren. Tevens kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is de bevoegde handhavingsinstantie. U kunt hiervoor contact opnemen via deze link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons. Of

Contact opnemen met de bevoegde autoriteit

Indien u een klacht wenst te melden of als u van mening bent dat ons bedrijf uw bezorgdheid niet op bevredigende wijze heeft aangepakt, wil Softwaregeek.nl u er op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Postadres

Autoriteit Persoonsgegevens
Postbus 93374
2509 AJ  DEN HAAG

Telefoon: 070-8888 500

Email: FG@autoriteitpersoonsgegevens.nl

Adres: Autoriteit Persoonsgegevens
Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV DEN HAAG

Wijzigingen Privacy Beleid

Softwaregeek.nl kan te allen tijde de privacyverklaring aanpassen. Op de website staat de meest recente versie gepubliceerd. Houd daarom altijd de website in de gaten voor de meest recente versie. Als het nieuwe privacy statement gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u per e-mail daarvan op de hoogte.

Deze versie is voor het laatst vastgesteld op 6 oktober 2020.

Dit document is door bedrijfsjuristen van mkbrecht.nl opgesteld.

Pin It on Pinterest