nbsp

Wat heeft u bepaald voor uw privacy van uw WhatsApp account? Door veranderingen in deze populaire app kan iedereen u toevoegen in elke app groep, met enkele eenvoudige stappen kunt u dit voorkomen.


nbsp

Wat u moet weten

WhatsApp 

is een mobiele app voor instant messaging op een moderne smartphone. Met een internetverbinding is hiermee te chatten en kunnen digitale foto’s, geluid en video opnamen, documenten of GPS coördinaten worden doorgestuurd. Video bellen kan via IP-telefonie. De naam is een samentrekking van What’s upEngels voor ‘Hoe is het?‘, ‘Wat is er?‘ en Application Engels voor ‘applicatie‘, ‘toepassing‘.

nbsp
App verkrijgbaar in de Windows 10 Appstore

De app is multiplatform en beveiligd met end-to-end encryptie en sinds 2014 eigendom van Facebook. Accounts worden geïdentificeerd op een mobiel telefoonnummer. Er is daarom een apparaat nodig dat dat heeft, zoals een smartphone. Er is ook een versie voor installatie op een desktop of laptop en een browserversie. Maar apparaten zonder mobiel telefoonnummer werken alleen als de app geïnstalleerd is op een mobiel apparaat die dat wel heeft, de gebruiker moet de apparaten met WhatsApp tussen beide synchroniseren. Een van de voordelen ten opzichte van sms is daarmee het gesynchroniseerde gebruik op meerdere apparaten, net als bij e-mail mogelijk is.

nbsp
WhatsApp click to chat QR-code

Wie kan er uw informatie zien

In de Privacy instellingen van WhatsApp kunt u een aantal zaken zelf instellen. Als u geen keuze maakt, betekent het dat iedereen de volgende informatie van u kan zien.

  • Laatst gezien: Wie kan zien wanneer u voor het laatst op WhatsApp gekeken hebt?
  • Profielfoto: Wie ziet uw profielfoto?
  • Info: Wie ziet wat jij bij je profiel onder ‘Info’ hebt ingevuld?
  • Groepen: Wie kan jou toevoegen aan een groep?

Bedenk wat u wilt

Kies voor één van de onderstaande opties:

  • Iedereen;
  • Mijn contacten;
  • Niemand.

Ook voor uw Status kunt u kiezen wie dit mag zien. Hiervoor zijn ook drie opties, waarbij u bij optie 3 zelf moet aanvinken welke contacten mogen zien wat u bij Status hebt ingevuld:

  • Mijn contacten
  • Contacten, behalve
  • Alleen delen met

Zo past u de instellingen aan:

  • Open WhatsApp;
  • Ga naar Instellingen tandwieltje onderin of nbsp rechts boven;
  • U tikt op Account;
  • Hierna tikt u op Privacy;
  • Kies één van de instellingen die u wilt wijzigen en tik de optie aan die u kiest
  • Vervolgens tikt u weer op Privacy in de linker bovenhoek.
  • Uw instelling is gewijzigd.

Met deze simpele instructies voorkomt u phishing via WhatsApp!